Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία 49χρονου Πάτρα: Απαρηγόρητη η οικογένεια του Θοδωρή, “θάβει” δεύτερο παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία 49χρονου Πάτρα: Απαρηγόρητη η οικογένεια του Θοδωρή, “θάβει” δεύτερο παιδί

Κηδεία 49χρονου Πάτρα: Πριν λίγους μήνες, είχε πεθάνει και η αδερφή του από κορονοϊό

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αφού έφυγε από το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, χωρίς να λάβει τις απαραίτητες βοήθειες. Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο άνδρα. Τραγική φιγούρα η μητέρα του η οποία έχασε πριν λίγους μήνες την κόρη της και αδελφή του 49χρονου, από κορονοϊό. Τα υπόλοιπα πέντε αδέλφια της οικογένειας, είναι απαρηγόρητα. Όπως αναφέρει το tempo24.gr, η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Σκιαδά Τριταίας.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου και ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” παραιτήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου που έδιωξαν από το νοσηλευτικό ίδρυμα επειδή δεν εφημέρευε.

Δεν τον εξέτασε γιατρός

Οι συγγενείς του 49χρονου, που πέθανε από οξύ έμφραγμα, ζητούν έρευνα εις βάθος από τον εισαγγελέα και από τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο άτυχος άνδρας δεν εξετάστηκε από γιατρό (ούτε ειδικευόμενο), παρά μόνο από μία νοσηλεύτρια στα… πεταχτά, την οποία κάλεσε ο υπάλληλος σεκιούριτι. Η νοσηλεύτρια που τον είδε στα όρθια έκρινε ότι ο άνδρας δεν είχε κάτι σοβαρό και του είπε να πάει στο νοσοκομείο του ΠΓΝ Πατρών, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα δεν είχε εφημερία.

Πόνος και οργή

Οι συγγενείς είναι έξαλλοι και θεωρούν ότι ο δικός τους άνθρωπος αφέθηκε να πεθάνει μόνος, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί αν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. “Είναι κράτος δικαίου αυτό; Ένα νοσοκομείο όταν δεν έχει εφημερία δεν πρέπει να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη;” αναφέρουν.

Όπως λένε θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί τουλάχιστον με ασθενοφόρο στο ΠΓΝ Πατρών, ίσως κάτι να γινόταν σε αυτή την περίπτωση. Άπαντες μιλούν για ένα δραστήριο άνδρα που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα υγείας στο παρελθόν, ήταν δοτικός με τους γύρω του και αγαπητός σε όλους.

”Θέλουν να δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού τους”

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του star, οι συγγενείς τους περιμένουν να δικαιωθεί ο άνθρωπός τους. Θεωρούν ότι οι άνθρωποι στο νοσοκομείο ”Άγιος Ανδρέας” δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ότι δεν έδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον. Σημειώνεται πως από Δευτέρα, πρόθεση της οικογένειας είναι να αναζητήσει κάποιον νομικό, προκειμένου να κινηθούν αναλόγως, ωστε να δικαιωθεί η μνήμη του 49χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις