Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδειούχοι Ιουλίου 2022: Εγκαταλείπουν… άρον άρον την πόλη οι Αθηναίοι
ΕΛΛΑΔΑ

Αδειούχοι Ιουλίου 2022: Εγκαταλείπουν… άρον άρον την πόλη οι Αθηναίοι

Αδειούχοι Ιουλίου 2022: Αυξημένη η κίνηση στον Πειραιά, μετά από δύο καλοκαίρια πανδημίας

Καθώς διανύουμε το πρώτο καλοκαίρι που τα μέτρα της πανδημίας έχουν χαλαρώσει σημαντικά, οι αδειούχοι έσπευσαν στον Πειραιά ώστε να φύγουν από την Αθήνα για τις διακοπές τους. Στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου δεν έπεφτε « καρφίτσα», καθώς τα πλοία γέμισαν με ανθρώπους που ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η Αθήνα αδειάζει, καθώς οι αδειούχοι φεύγουν -κυρίως για τα νησιά- για να χαλαρώσουν για μερικές ημέρες.

Εξάλλου, ήδη από τον Ιούνιο η κίνηση ήταν αυξημένη και τα πρώτα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα από λιμεναρχεία και αξιωματούχους νησιών κάνουν λόγο για επισκέψεις-ρεκόρ για τα χρόνια της πανδημίας, με αφίξεις που φτάνουν -ή και ξεπερνούν- τα επίπεδα του 2019.

Μετά από δύο χρόνια αβεβαιότητας εν μέσω της ανησυχίας που προκάλεσε η πανδημία, αλλά των περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της, οι επιχειρηματίες χρειάζονται αυτή την αύξηση των αφίξεων, αλλά δεν είναι οι μόνοι, αφού και οι άνθρωποι που φεύγουν για διακοπές ανυπομονούσαν να μπορέσουν να χαλαρώσουν σε μια παραλία χωρίς μάσκες και σκληρά μέτρα περιορισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις