Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιωτόπουλος 17 Νοέμβρη: Άδεια για τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Γιωτόπουλος 17 Νοέμβρη: Άδεια για τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης

Γιωτόπουλος 17 Νοέμβρη: Την άδεια σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης

Την πρώτη του άδεια μετά από 20 χρόνια κάθειρξης πήρε από τη φυλακή ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στις 8, 9 και 10 Ιουλίου. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν είχε υποβάλλει αίτημα άδειας από τον περασμένο χειμώνα και σε συνδυασμό με το διδακτορικό που είχε πάρει από πανεπιστήμιο της Γαλλίας, το Συμβούλιο των Φυλακών έκρινε ότι έχει τις προϋποθέσεις για τη λήψη τριήμερης άδειας. Όλα αυτά τα χρόνια επισκεπτήριο δέχεται μόνο από τη σύντροφό του.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο «Λάμπρος» της 17 «Νοέμβρη» είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και ληστείες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη

Στην είδηση ότι πήρε άδεια ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αντέδρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτηση στο Facebook έγραψε πως αν ισχύει η άδεια στο Γιωτόπουλο και αν έγινε εν κρυπτώ, τότε θα απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα.

«Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις