Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητής Άγιος Ανδρέας: Την παραίτησή του ζήτησε ο Πλεύρης
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής Άγιος Ανδρέας: Την παραίτησή του ζήτησε ο Πλεύρης

Διοικητής Άγιος Ανδρέας: Τίθενται σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού με το 49χρονο στην Πάτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του θανάτου 49χρονου στην Πάτρα, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο, μολονότι αναζήτησε βοήθεια στο νοσοκομειο «Άγιος Ανδρέας». Μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Τα αδέλφια του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου ξεσπούν

«Εγώ θέλω να ρωτήσω και να μου πείτε. Πρωτοπορεί ο ”Άγιος Ανδρέας” και κάνει οπτική διάγνωση; Να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε. Να μου πουν. Αν κάποιος πονάει η πλάτη του να πάει κατευθείαν στο νεκροταφείο;», αναφέρει έντονα στην αρχή η αδελφή του 49χρονου, στο flamis. Και στη συνέχεια αναφέρεται στη μητέρα της η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μία ακόμα απώλεια μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς πριν από έναν χρόνο περίπου, έφυγε από τη ζωή η Ελπινίκη, η κόρη της και αδελφή του 49χρονου Θοδωρή, από κορωνοϊό. «Τι να πω στη μάνα που έχασε μέσα σε δέκα μήνες δύο παιδιά; Τι να της πω της μάνας μου; Πήγε το παιδί στο Νοσοκομείο και το διώξανε! Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Αν υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη θέλω μία απάντηση στο γιατί!«, προσθέτει η αδελφή του Θοδωρή Νεμουτιάνου ξεσπώντας.

Ο αδελφός του 49χρονου εξηγεί τι συνέβη

Από την πλευρά του, ο αδελφός του 49χρονου, γνωστός ποδοσφαιριστής, εξηγεί τι συνέβη καθώς ήταν εκείνος που μετέφερε τον άτυχο άνδρα μέχρι που «έσβησε» ακριβώς δίπλα του, στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, στα χέρια του. «Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή μου και μού είπε πως ο Θοδωρής πηγαίνει στο νοσοκομείο. Τον πήρα τηλέφωνο και στην αρχή δεν το σήκωνε. Όταν μιλήσαμε, μού είπε ότι του είπαν στον Άγιο Ανδρέα ότι δεν εφημερεύει και είναι απ’ έξω. Αφού το κλείσαμε, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: ”Νίκο, αργείς”. Φτάνω και κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και μπαίνει στο δικό μου. Φεύγουμε και στη διαδρομή, μού έμεινε στα χέρια. Ήταν πολύ αργά», φανερώνει.

Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο

Νωρίτερα, η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο παραδέχτηκε πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα. Κατά πληροφορίες, η νοσηλευτήρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις