Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως – Βερναρδάκης: “Έκρηξη” της υπουργού στη Βουλή, αναμένει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως – Βερναρδάκης: “Έκρηξη” της υπουργού στη Βουλή, αναμένει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κεραμέως - Βερναρδάκης: «Όσο προβληματική είναι η τοποθέτηση Βερναρδάκη άλλο τόσο προβληματίζει η αφωνία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η υπουργός

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Πάνου Σκουρλέτη. Την οργισμένη αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμώς προκάλεσαν οι αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, με αφορμή τις απαράδεκτες και χυδαίες χθεσινές δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη. Όλα ξεκίνησαν όταν τον λόγο είχε η κ. Κεραμέως η οποία επιχείρησε να εξηγήσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια, ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε από την θέση του προκαλώντας την οργή της υπουργού. Για δύο περίπου λεπτά ακούστηκαν εκφράσεις όπως « δεν έχετε τσίπα να ζητήσετε συγνώμη», «ντροπή» και «δεν έχει πιο κάτω», γεγονός που ανάγκασε τον προεδρεύοντα να παρέμβει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Κεραμέως: Κύριε Σκουρλέτη είπατε ότι πολλές από τις διατάξεις που φέρνουμε δεν είναι κάτι νέο. Στο νόμο υπάρχει υποχρεωτικά αμειβόμενη πρακτική άσκηση  πρακτική άσκηση.

Σκουρλέτης: φωνές…

Κεραμέως: Μην κουνάτε τα χέρια σας γιατί αρκετά έχουμε πάρει από  χυδαιότητες

Σκουρλέτης: Τι εννοείτε;

Κεραμέως: Τι εννοώ.

Σκουρλέτης: Αφήστε τις εντυπώσεις . Σταματήστε αυτό το παιχνίδι. Για σοβαρευτείτε

Κεραμέως: Υπάρχει ρητό που λέει ότι δεν έχετε την τσίπα να πείτε ένα συγγνώμη

Σκουρλέτης: Ντροπή σας.

Κεραμέως: Ντροπή μου;

Σκουρλέτης: Ναι ντροπή σας

Κεραμέως: Πόσο χαίρομαι που μας βλέπει η κοινωνία. Να ζητήσω εγώ συγγνώμη; Τα έχουμε ακούσει όλα. Έρχεται στέλεχός σας σε μηνύσιμη αναφορά και με παρομοιάζει με κατηγορούμενη παιδοκτόνο και έχετε το θράσος να ζητάτε από εμένα να ζητήσω συγγνώμη; Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας φτάνει στα όρια του. Εγώ δεν έχω κάνει αναφορά στην οικογένειά του κ. Σκουρλέτη. Πιο κάτω δεν έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το συνεχίζω γιατί δεν αξίζει. Η κοινωνία έχει κρίνει και συγκρίνει πως συμπεριφέρονται οι περισσότεροι βουλευτές και πως μια συγκεκριμένη παράταξη…».

Κεραμέως σε ΣΚΑΪ: Όσο ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις Βερναρδάκη

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πως όσο παραμένει σιωπηλός σημαίνει ότι υιοθετεί την τοποθέτηση του κ. Βερναρδάκη ο οποίος συνέκρινε την υπουργό με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Όσο προβληματική είναι η τοποθέτηση Βερναρδάκη άλλο τόσο προβληματίζει η αφωνία του Κ. Τσίπρα. Είναι ένας νέος άνθρωπος και εκπροσωπεί τη νέα γενιά.», τόνισε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για χυδαιότητα μιλώντας για το σχόλιο αυτό ενώ τόνισε ότι ο κ. Βερναρδάκης παρότι ζήτησε συγγνώμη δεν επικοινώνησε μαζί της: «Θλίβομαι από το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένων στελεχών. Με πολύ μεγάλη χαρά να αντιπαρατεθώ με όλους, να ακούσω πολιτικά επιχειρήματα και να δεχτώ κριτική. Άλλο αυτό και άλλο αυτή η χυδαιότητα. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.  Τι να πει κανείς για αυτό που ακούστηκε. Παρομοιάζει ένας στέλεχος της κυβέρνησης με μία κατηγορούμενη παιδοκτόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις