Νεκροί Σάμος: Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο μεταφραστής που σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Σάμος: Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο μεταφραστής που σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νεκροί Σάμος: Ήταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα

14.07.2022 | 09:18

Απέραντη θλίψη προκαλεί η τραγωδία με το πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Σάμο. Στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ενας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Ελληνας. Νεκροί είναι ο Ρουμάνος πιλότος και ο Έλληνας μεταφραστής, ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί, μέλη του πληρώματος. Το ελικόπτερο κατέπεσε ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β. ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της πυροσβεστικής. Ήταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών.

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο στη Σάμο

Το ελικόπτερου επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Σάμο, στον Αγιο Μηνά, που καίει μέχρι και σήμερα. Σε κάποια στιγμή, ενώ έκανε υδροληψία στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, μια ριπή ανέμου το χτύπησε, οι κλυδωνισμοί από τα κύματα ήταν μεγάαλοι . Στο σημείο εκείνη τη στιγμή έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Οι 4 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. Οπως είπε ένας από τους διασωθείς και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο.

Exit mobile version