Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος: Εξετάζεται έφεση για την αποφυλάκισή του
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος: Εξετάζεται έφεση για την αποφυλάκισή του

Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος: Τι ζητά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών

Την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης Λιγνάδη και της απόφασης στην οποία κατέληξαν δικαστές και ένορκοι ζήτησε με επείγουσα παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Μαρία Γκανέ, προκειμένου να τα μελετήσει και να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Παράλληλα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Κων.Κούντρια να προχωρήσει άμεσα την υποβολή αναφοράς στην οποία θα αναγράφονται όλες οι εισηγήσεις του προς την έδρα για την ενοχή, τα ελαφρυντικά, τις ποινές και την αναστολή αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου με τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες.

Εφόσον υποβληθούν τα σχετικά έγγραφα που ζήτησε η κα Γκανέ, η Εισαγγελία Εφετών θα αξιολογήσει το εάν η απόφαση ήταν επαρκώς αιτιολογημένη και θα αποφανθεί εάν πρέπει να ασκήσει έφεση.

Αποφυλακίζεται ο Λιγνάδης – Βρέθηκε το ποσό της εγγύησης

Την ίδια στιγμή, την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε ήδη το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου , δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις