Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια με ανήλικους: Τρία “κρίσιμα” περιστατικά με ληστείες, μαχαίρια, σιδηρογροθιά
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με ανήλικους: Τρία “κρίσιμα” περιστατικά με ληστείες, μαχαίρια, σιδηρογροθιά

Επεισόδια με ανήλικους: Το φαινόμενο με ανήλικους παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

Τριλογία βίας, με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά ηλικίας μόλις  14 έως 16 χρόνων, προκαλεί θλίψη στην κοινωνία και προβληματισμό στην Πολιτεία, καθώς αναζητά τις βαθύτερες αιτίες για τις οποίες επαναλαμβάνονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα παρόμοια αιματηρά περιστατικά η μεμονωμένα  η από τις λεγόμενες  «άγουρες συμμορίες».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα σοβαρά περιστατικά, που φέρνουν σε αδιέξοδο και τις οικογένειες  των ανηλίκων, που βλέπουν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως αυτές των ενηλίκων,  για επικίνδυνες σωματικές βλάβες,  έλαβαν χώρα σε Ηλιούπολη, Ανω Λιόσια, Μεταμόρφωση σε διάστημα λίγων 24ώρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες,  στην Ηλιούπολη, ανήλικος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), που περιπολούσαν στην περιοχή προέβησαν στον έλεγχο του ανήλικου. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών.

Λήστεψαν πέντε παιδιά έξω από σχολείο

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, στο οποίο οδηγήθηκε, προέκυψε ότι ο ανήλικος, από κοινού με άλλον δράστη, βραδινές ώρες,  πλησίον σχολικού συγκροτήματος στην Ηλιούπολη, προσέγγισαν πέντε ανήλικους και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης,  συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Η Αστυνομία περιγράφει με μελανά χρώ ματα τα στοιχεία που συνθέτουν και αυτή την περίπτωση, ως εξής:

Ομάδα 10 – 15 νεαρών

«Ειδικότερα, λίγο πριν την σύλληψη του ανήλικου, στην πλατεία Ηρώων στα ‘Ανω Λιόσια, ομάδα 10-15 νεαρών, επιτέθηκε σε δύο ανήλικους 14 και 16 ετών και τους οποίους κτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης εντόπισαν τον κατηγορούμενο ανήλικο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φυλής, όπου αναγνωρίσθηκε ως ένας εκ των δραστών της επίθεσης και συνελήφθη».

Ομάδα 10 ανηλίκων

Στη Μεταμόρφωση, συνελήφθη ένας  13χρονος (!),  ενώ ένας ακόμα 14χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως μέλος κι αυτός ομάδας περίπου δέκα ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο με… σιδηρογροθιά.

Ο 13χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ο 14χρονος που αναζητείται.

Με σιδηρογροθιά έλυσαν τις διαφορές τους!

Βραδινές ώρες,  στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ομάδα ανηλίκων προσέγγισε τον 17χρονο, με τον οποίο γνωρίζονταν και φέρεται ότι είχαν διαφορές και με χρήση σιδερογροθιάς και άσκηση σωματικής βίας, τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Συνελήφθη, επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις