Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ζαχαροπλαστεία – ακρίβεια: “Πικρό” το καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαχαροπλαστεία – ακρίβεια: “Πικρό” το καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες

Ζαχαροπλαστεία - ακρίβεια: Το μεγάλο κόστος της ενέργειας αποτελεί πάγια δαπάνη για τις επιχειρήσεις

Για προσωρινό λουκέτο μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζονται αρκετά ζαχαροπλαστεία λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση που παρατηρείται. Το μεγάλο κόστος της ενέργειας αποτελεί πάγια δαπάνη για τις επιχειρήσεις στην οποία σε κάθε περίπτωση δυσκολεύονται να αντεπέξελθουν. Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, ωστόσο είναι μία δαπάνη απρόβλεπτη που αλλάζει σχεδόν μέρα με τη μέρα. Οι τιμές σχεδόν σε όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία παίρνουν διαρκώς την ανηφόρα δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Αποτελούν δε αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας τους ακόμη περισσότερο και από το κόστος της ενέργειας. Καθώς μετά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα αρχίσουν να βλέπουν χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών φτάνουν ήδη έως και το 100%, καθώς ζάχαρη, αλεύρι, ηλιέλαιο, βούτυρο και γαλακτοκομικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών είναι από τα τρόφιμα που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις του τελευταίους μήνες. Μοναδική εξαίρεση στις ανατιμήσεις είναι η σοκολάτα και οι ξηροί καρποί, τα υπόλοιπα προϊόντα «ανεβαίνουν» συνεχώς».  Το τελευταίο διάστημα μάλιστα μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις του κλάδου αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις