Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Μπόρις Τζόνσον – Πήλιο: Ο Στάνλεϊ έπεσε… έξω στις προβλέψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Μπόρις Τζόνσον – Πήλιο: Ο Στάνλεϊ έπεσε… έξω στις προβλέψεις

Πατέρας Μπόρις Τζόνσον - Πήλιο: Θέμα συζήτησης στο Πήλιο η παραίτηση του «δικού τους» Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον και η οικογένειά του διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα και ένα υπέροχο εξοχικό σπίτι στο Πήλιο, στο Χόρτο, το οποίο και επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Αλησμόνητο θα μείνει το γεγονός ότι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ ακόμη και όταν ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη Βρετανία λόγω της πανδημίας είχε καταφέρει να επισκεφθεί το αγαπημένο του Πήλιο. Τα τελευταία 20 χρόνια κάνει τις διακοπές του στην περιοχή, όπου η οικογένεια Τζόνσον έχει αγοράσει τη βίλα «Ειρήνη» με θέα τον Παγασητικό και περνά τα καλοκαίρια της εκεί. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφτεί το Νότιο Πήλιο τον Αύγουστο. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Με την οικογένεια Τζόνσον να βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στο χωριό του Πηλίου είναι φυσικό ότι έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτεροι δεσμοί των ντόπιων με την οικογένεια και είναι λογικό οι εξελίξεις στη Βρετανία που αφορούν και τον δικό τους «Τζόνσον» να νιώθουν ότι τους αφορούν.

Θέμα συζήτησης στο Πήλιο η παραίτηση του «δικού τους» Μπόρις Τζόνσον

Οπως γράφει o taxydromos.gr, η παραίτηση Μπόρις Τζόνσον αποτέλεσε αποκλειστικό θέμα συζήτησης σε καφενεία, ταβέρνες και εστιατόρια, που λόγω της καλοκαιρινής περιόδου σφύζουν από ζωή. Ολοι ήταν μουδιασμένοι. Ο Γιάννης Πούλος, οικογενειακός φίλος της οικογένειας του Μπόρις Τζόνσον, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη Βρετανία τόνισε: «Δεν περίμεναν ότι ο Μπόρις θα παραιτηθεί. Ημουν σίγουρος ότι είναι αποφασισμένος να το παλέψει για να παραμείνει στη θέση του. Ο πατέρας του, ο Στάνλει, με τον οποίο είμαστε πολύ φίλοι, έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι θα επιδιώξει να συνεχίσει», υπογράμμισε ο κ. Πούλος.

Στη βίλα «Ειρήνη» αυτές τις μέρες φιλοξενείται ο αδερφός του Μπόρις, Μάικλ, μαζί με την οικογένειά του. Ανθρωποι που τον είδαν στην περιοχή υπογράμμιζαν στο taxydromos.gr, ότι ήταν αμήχανος. Προφανώς και ο ίδιος δεν περίμενε τις ραγδαίες εξελίξεις και τελικά την παραίτηση του αδερφού του.

Ο πατέρας του απερχόμενου πρωθυπουργού βρισκόταν στο Νότιο Πήλιο μέχρι πριν από λίγες μέρες. Αναχώρησε για τη Βρετανία και θα επιστρέψει τον Αύγουστο. Ο Στάνλει Τζόνσον πρόσφατα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου, με απόφαση της δημοτικής αρχής. Στην εκδήλωση μάλιστα παρευρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς συνέπεσε με τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στην Αργαλαστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις