Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλάει ο καιρός: Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τα επόμενα 24ωρα
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός: Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τα επόμενα 24ωρα

Χαλάει ο καιρός: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών.

Απότομη μεταστροφή του καιρού θα έχουμε τα επόμενα 24ωρα, αλλά την Πέμπτη (7/7) αναμένεται να συνεχιστεί η έντονη ζέστη. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται υψηλή θερμοκρασία και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ οι συνθήκες θα ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο, από την Παρασκευή (8/7) και με διάρκεια μέχρι το Σάββατο (9/7) ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, με χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους, υδροστρόβιλους, κεραυνούς.

Κάποιοι ισχυροί άνεμοι έκαναν την εμφάνισή τους και την Τετάρτη (6/7) στη χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενισχυμένοι βοριάδες εμφανίστηκαν στα ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου το πρωί. Η μέγιστη ριπή ανέμου έως τις 09:30 έχει καταγραφεί στο Πόρτο της Τήνου και ήταν 114 km/h.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 09:30.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Πέμπτη 7/7/22

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για την Πέμπτη (7/7), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι-μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχουν καταιγίδες την Πέμπτη 7/7/22

Σύμφωνα με το Meteo, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35-36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-35 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 21 εώς 28, στην Κρήτη από 17 έως 35-37 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ, ενώ στα νότια τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για αλλαγή του σκηνικού στον καιρό

Για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook. O μετεωρολόγος του OPEN συστήνει προσοχή στους πολίτες, καθώς θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα.

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη, όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας, είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας, όπου αυτός, καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης, προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία, ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.
Στο δεύτερο τμήμα του χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την πορεία των βροχοπτώσεων-καταιγίδων, όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα. Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών-καταιγίδων, όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους-υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς, καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!».

Ο καιρός ανά περιοχή μέχρι και την Τρίτη 12/7/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα την Παρασκευή 8 Ιουλίου με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή 10 Ιουλίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και την Τρίτη 12 Ιουλίου γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις