Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με αναδρομικά: Κατάφερνε να “ψαρεύει” θύματα από τη… φυλακή!
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με αναδρομικά: Κατάφερνε να “ψαρεύει” θύματα από τη… φυλακή!

Απάτη με αναδρομικά: Τα τηλεφωνήματα, γίνονταν πάντα σε ώρες που τα τραπεζικά υποκαταστήματα ήταν σε λειτουργία,

Εγινε κι αυτό. Έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, τηλεφωνούσε με ρυθμό… πολυβόλου σε ανύποπτους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, συστηνόταν σαν… Διευθυντής Τράπεζας (!) και υποσχόταν επιστροφές «μεγάλων ποσών» από αναδρομικά συντάξεων!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπειθε αρκετούς από τους αποδέκτες των τηλεφωνημάτων, ότι για να γίνει δυνατή η εκταμίευση των «επιστροφών», χρειαζόταν να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που υποδείκνυε ο ίδιος, για να πληρωθεί το περιβόητο παράβολο… Τα τηλεφωνήματα, γίνονταν πάντα σε ώρες που τα τραπεζικά υποκαταστήματα ήταν σε λειτουργία, προκειμένου οι εύπιστοι αποδέκτες των τηλεφωνημάτων να μπορούν να …σπεύσουν, να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό τους και να καταθέσουν χρήματα για το… παράβολο!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, μετά από πολύμηνη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, «προέκυψε ότι ημεδαπός ,ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης πραγματοποιούσε πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που λειτουργούν τα Τραπεζικά Ιδρύματα, σε ηλικιωμένους πολίτες και τους συστήνονταν ψευδώς ως Διευθυντής ή Υπάλληλος Τραπεζικών Ιδρυμάτων». Στη συνέχεια η Αστυνομία περιγράφει τον τρόπο δράσης του εγκλείστου, που είναι, βέβαια, πανομοιότυπος με αυτόν που χρησιμοποιούν και άλλοι δράστες απατών, που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

person using phone leaning on wall in silhouette photography
Πληροφορεί η Αστυνομία:

«Όπως τους ανέφερε, δικαιούνταν επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από δήθεν αναδρομικά συντάξεων και τους έπειθε με διάφορα προσχήματα, να προβούν πρώτα σε κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων που τους υποδείκνυε. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από την 04 . 10 .2021 έως και την 27 . 06 .202 2 ο ημεδαπός είχε διαπράξει τις ανωτέρω απάτες ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους γίνονταν οι καταθέσεις , ανήκαν σε μέλη της ομάδας.

Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων 73.000 ευρώ». Εξιχνιάστηκαν δέκα επτά υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος είκοσι δύο ημεδαπών κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

man wearing black t-shirt
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις