Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

11

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών – αεροδρόμιο: Η δράση του κυκλώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών – αεροδρόμιο: Η δράση του κυκλώματος

Διακίνηση μεταναστών - αεροδρόμιο: Το κύκλωμα αποτελούταν από Αιγύπτιους και έναν Σύριο

Τους πήγαιναν σε εμπορικά καταστήματα της Αθήνας για να τους ντύσουν με τα κατάλληλα ενδύματα, τους οδηγούσαν στη συνέχεια σε κομμωτήρια, ώστε με τις παρεμβάσεις του κομμωτή να μοιάζουν με τους ευρωπαίους πολίτες που εικονίζονταν σε κλεμμένα διαβατήρια, σε άλλο στάδιο σε φωτογραφείο για φωτογραφίες με τη νέα εμφάνιση και τέλος στο αεροδρόμιο, όπου τους επιβίβαζαν σε αεροπλάνα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Η οργάνωση αυτή διακινητών, πέντε Αιγύπτιοι κι ένας Σύριος, που βρισκόταν πίσω από αυτή την υπόθεση, στη διευκόλυνση, δηλαδή, παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα μας προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν έξι διακινητές

Συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας, 6 αλλοδαποί μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και άλλος αλλοδαπός μέλος της οργάνωσης. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη και αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι,  τουλάχιστον από τον μήνα Απρίλιο, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη δραστηριοποίηση τους στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα μας προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, αφού εντόπιζαν σε περιοχές του κέντρου Αθηνών αλλοδαπούς, τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία που παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ Ευρωπαϊου επιβάτη, καθώς και σε διάφορα κομμωτήρια – κουρεία για τον ίδιο λόγο. Στη συνέχεια παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτισθεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς. Τους ανωτέρω αλλοδαπούς τους συνόδευαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Οκτώ απόπειρες εξόδου

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου από τη χώρα μας, κατά τις οποίες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνόδευαν και διευκόλυναν τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε κατάστημα καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός Η/Υ, 15 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 8.790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 910 λιρών Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 2 τετράδια σημειώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης διαφόρων μεγεθών, για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή εξ’ υπαρχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, κατασχέθηκε μία συσκευή φωτισμού UV για τον έλεγχο γνησιότητας εγγράφων, 2 συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων, 21 θήκες διαβατηρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις