Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές μοτοσυκλετών: Ιδιοκτήτες συνεργείων με… μακριά χέρια
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές μοτοσυκλετών: Ιδιοκτήτες συνεργείων με… μακριά χέρια

Κλοπές μοτοσυκλετών: Τις μοτοσικλέτες τις έθεταν σε λειτουργία αφού πρώτα χρησιμοποιούσαν ένα ειδικό ηλεκτρονικό εξάρτημα

Ιδιοκτήτες συνεργείου στο Μοσχάτο, αφαιρούσαν σταθμευμένες μοτοσικλέτες από την ίδια περιοχή και τον Αγιο Δημήτριο, τις μετέφεραν για προσωρινή απόκρυψη σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, δίπλα από την επιχείρηση και στη συνέχεια στο εσωτερικό του επαγγελματικού τους χώρου! Τις μοτοσικλέτες, που έβαζαν στο στόχαστρο τις έθεταν σε λειτουργία αφού πρώτα χρησιμοποιούσαν ένα ειδικό ηλεκτρονικό εξάρτημα «αναγνώστη εγκεφάλου» τροχοφόρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος, που αρχικά μετέφεραν και έκρυβαν για ημέρες τις μηχανές στα υπόγεια πάρκινγκ δεν ήταν άλλος από το να διαπιστώσουν με την παρέλευση λίγων ημερών, αν σε κάποιο μη ορατό σ αυτούς σημείο, ο ιδιοκτήτης είχε τυχόν τοποθετήσει G.P.S, σύστημα δηλαδή γεωεντοπισμού. Όταν βεβαιώνονταν ότι δεν υπήρχε γι αυτούς τέτοιος κίνδυνος, έθεταν και πάλι σε λειτουργία τις μοτοσικλέτες και τις οδηγούσαν στο συνεργείο για τα περαιτέρω.

Κρίνοντας από πολλά εξαρτήματα «κομμένων» μοτοσικλετών, η Αστυνομία υποψιάζεται ότι οι μηχανές «λύνονταν» και γίνονταν ανταλλακτικά τα οποία τοποθετούνταν σε άλλα, ίδιας μάρκας και τύπου δίτροχα. Οι προαναφερόμενοι κι ένα ακόμη εμπλεκόμενο άτομο, συνελήφθησαν, λέει η Αστυνομία, ως μέλη συμμορίας, που διέπραττε κλοπές μοτοσυκλετών. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση «τα μέλη της συμμορίας εμπλέκονται στην αφαίρεση από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου και από το Μοσχάτο τουλάχιστον δύο μοτοσικλετών, τις οποίες μετέφεραν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μοσχάτο, πλησίον συνεργείου, που διατηρούσαν.

Μάλιστα, για να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό των μοτοσικλετών από τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση ύπαρξης συσκευής γεωεντοπισμού, αρχικά τις μετέφεραν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, όπου τις στάθμευαν για ορισμένο χρονικό διάστημα».

Oι έρευνες

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, στο συνεργείο, στις οικίες των εμπλεκομένων καθώς και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ηλεκτρικός αναγνώστης εγκεφάλου οχημάτων με καλώδιο σύνδεσης,

· θήκη γυαλιών, μπρελόκ, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 πινακίδες κυκλοφορίας, συμβόλαιο αγοροπωλησίας με συμβαλλόμενο, έναν εκ των συλληφθέντων, 9 αυτοκόλλητα επιτυχούς ελέγχου ΚΤΕΟ με ταυτόσημη την ημερομηνία επανελέγχου, εξαρτήματα μοτοσυκλέτας (μπαγκαζιέρες, ντεπόζιτο, πλαστικά καλύμματα και μέρη τιμονιού, κινητήρας, ηλεκτρονική συσκευή, βάση σέλας) και μπουτόν γκαραζόπορτας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της πλήρους δράσης τους συνεχίζεται από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις