Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος – Νοβάρτις: Επίθεση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος – Νοβάρτις: Επίθεση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ

Παπαγγελόπουλος - Νοβάρτις: Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis. «Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου “των αρμών της εξουσίας”. Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Aναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα. Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας.

Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και  κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου «των αρμών της εξουσίας». Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια.

Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό χθες, στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για την υπόθεση Novartis.

Αυτό αποφάσισε ύστερα από μακρά συνεδρίαση το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, κατά τη σημερινή τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, οπότε και αποχωρούν δύο μέλη του, λόγω συνταξιοδότησης.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται αναφορικά με το σκέλος της έρευνας της Novartis που αφορούσε τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Οι κατηγορίες για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη
Ειδικότερα:

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ομόφωνα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, κατά πλειοψηφία.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Επίσης, απαλλακτική είναι η πρόταση του Δικαστικού Συμβουλίου για τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις