Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς βγαίνει η πίσσα από το μαγιό: Το σωστό κόλπο για καθαρό μπικίνι
PLUS

Πώς βγαίνει η πίσσα από το μαγιό: Το σωστό κόλπο για καθαρό μπικίνι

Πώς βγαίνει η πίσσα από το μαγιό: Δυστυχώς δεν φεύγει με ένα απλό πλύσιμο του μαγιό σε νερό και λίγο απορρυπαντικό.

Έχει φτάσει το καλοκαιράκι, έχεις κανονίσει τις διακοπούλες σου και παίρνεις το μαγιουδάκι σου και πας στην παραλί χαρούμενη που θα ξεκουραστείς και θα γλιτώσεις από τις έγνοιες της δουλειάς και της καθημερινότητας. Και εκεί που κάθεσαι στην αμμουδιά ή στις πέτρε, ανάλογα την παραλία, και λιάζεσαι στον ήλιο, συνειδητοποιείς ότι… το μαγιό σου λερώθηκε με ένα μαύρο, παχύρρευστο και κολλώδες υγρό. Τι είναι αυτό; Αυτό λέγεται πίσσα και είναι ένα από τα ενοχλητικά προβλήματα μετά την παραλία.

Η πίσσα δυστυχώς δεν φεύγει με ένα απλό πλύσιμο του μαγιό σε νερό και λίγο απορρυπαντικό. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να αφαιρέσεις από το αγαπημένο σου μαγιό αυτό το μαύρο υγρό; Είναι απλό. Πριν το πλύνετε, φροντίστε να εφαρμόσετε πάνω στον λεκέ της πίσσας λίγο baby oil, ένα άχρωμο λάδι σώματος, βαζελίνη, βούτυρο ή μαργαρίνη. Όλα αυτά τα προϊόντα με λίγο τρίψιμο θα καταφέρουν να εξαφανίσουν τον λεκέ της πίσσας. Το μόνο πρόβλημα είναι πως την θέση της συνήθως παίρνει ένας λεκές λαδιού, ο οποίος όμως αφαιρείται εύκολα με το πλύσιμο του μαγιό με πράσινο σαπούνι ή υγρό πιάτων.

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η μαγειρική σόδα για να εξαφανίσετε λεκέδες από μπύρα, μαγιονέζα, λάδι κλπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας πάνω στο λεκέ και να την αφήσετε να δράσει για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, πλένετε το μαγιό σας κανονικά και το στεγνώνετε ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις