Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρεμεντσούκ – επίθεση σε εμπορικό κέντρο: “Έκρηξη” Πρετεντέρη για τη Ρωσία
ΕΛΛΑΔΑ

Κρεμεντσούκ – επίθεση σε εμπορικό κέντρο: “Έκρηξη” Πρετεντέρη για τη Ρωσία

Κρεμεντσούκ - επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έκρυψε την οργή του για το πυραυλικό χτύπημα

Την οργή του Γιάννη Πρετεντέρη προκάλεσε το πυραυλικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία, μέσα στο οποίο σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένκσι βρίσκονταν πάνω από 1.000 άτομα. Συγκεκριμένα, στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, ο γνωστός δημοσιογράφος και σχολιαστής εξερράγη για το γεγονός, λέγοντας: “Ποια προπαγάνδα; Αυτοί οι αληταράδες πήγαν και βάρεσαν ένα εμπορικό κέντρο με παιδάκια και μαμάδες. Τι προπαγάνδα λέμε τώρα; Ψώνιζαν τα παιδάκια με τις μαμάδες και τους βάρεσαν για να απαντήσουν λέει στους G7. Μωρέ δεν μας παρατάνε λέω γω;”.

Την ώρα που έπεσαν οι πύραυλοι στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι Αρχές της πόλης λένε πως ο αριθμός των νεκρών ίσως ξεπεράσει τους 100. Η επίθεση στο Κρεμεντσούκ έγινε καθώς οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων δυτικών οικονομιών συζητούσαν στη Γερμανία για την ουκρανική κρίση. Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους 7 ισχυρούς να στείλουν περισσότερα βαριά όπλα στη χώρα του και να επιβάλουν πιο σκληρές κυρώσεις στους Ρώσους εισβολείς.

“Οι εταίροι μας πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα αν είναι πραγματικοί εταίροι και όχι παρατηρητές. Η αναβλητικότητα σχετικά με τη μεταφορά όπλων προς τη χώρα μας και οι τυχόν περιορισμοί στην πραγματικότητα αποτελούν πρόσκληση προς τη Ρωσία να χτυπά ξανά και ξανά” δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ακόμη από τους ηγέτες των G7 “να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες” προκειμένου ο πόλεμος να τελειώσει πριν από το τέλος του χρόνου αλλά με την Ουκρανία σε θέση ισχύος, όπως είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις