Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Νικητής MasterChef 6 2022: Ο Παναγιώτης “σήκωσε” το έπαθλο
LIFESTYLE

Νικητής MasterChef 6 2022: Ο Παναγιώτης “σήκωσε” το έπαθλο

Νικητής MasterChef 6 2022: Η βαθμολογία κρίθηκε στην τελική δοκιμασία του πιάτου της Clare Smyth

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef 2022. Μετά από δεκάδες δοκιμασίες και αρκετούς μήνες στο σπίτι και στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής, πήρε τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, επικρατώντας στον τελικό της Καλλιόπης Μπεζαντέ. Οι δυο φιναλίστ μετά από μία σειρά απαιτητικών μαγειρικών προκλήσεων άναψαν το βράδυ της Τετάρτης (15/6) για μία τελευταία φορά τις κουζίνες τους, ούτως ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο πιάτο τους.

Οι τρεις chef κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν τους δύο διεκδικητές του τίτλου του MasterChef στην τελευταία τους δοκιμασία, που έκρινε ποιος ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση. Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν η σημαντικότερη του τελικού του διαγωνισμού καθώς η δημιουργός του πιάτου ήταν κι εκείνη που έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ. Ο λόγος για την κορυφαία Βρετανή chef, Clare Smyth, η οποία αποτελεί τη μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της. Η ίδια έφερε στους δυο φιναλίστ του MasterChef ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο, που στόχο είχε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Οι βαθμολογίες από τις δοκιμασίες του τελικού

Στο live, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Πάνος Κουμουνδούρος φόρεσαν τις λευκές του ποδιές και στάθηκαν μπροστά στους κριτές του MasterChef, έχοντας δίπλα τους αγαπημένα πρόσωπα και πρώην συμπαίκτες τους. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού του MasterChef και μόλις είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των πιάτων των δύο φιναλίστ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατάφερε να ανάψει φωτιές. Ο σεφ ανέφερε πως μένει να μάθουν το αποτέλεσμα αλλά και κάτι άλλο. «Μένει να ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες βαθμολογίες και να μάθουμε αν αληθεύει ότι ο Σωτήρης μπορεί του χρόνου να μην είναι μαζί μας στο MasterChef.» Εκείνη τη στιγμή όλοι οι κριτές ξέσπασαν σε γέλια, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον αγκαλιάζει και τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει: «Πού το ήξερες;»

Στην αρχή του αποψινού επεισοδίου, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσαν τη βαθμολογία από το εστιατόριο Delta. H Καλλιόπη πήρε 7/10 από τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία ενώ ο Πάνος πήρε 8/10, με αποτέλεσμα να προηγείται. Στο live οι κριτές του MasterChef ανακοίνωσαν μία-μία τις βαθμολογίες των παικτών. Αναλυτικά οι βαθμολογίες των δύο φιναλίστ του MasterChef:

Matteo Lorenzini

Πάνος: 7/10
Καλλιόπη: 6/10
Στέλιος Σακαλής

Πάνος: 7/10
Καλλιόπη: 6/10
Οι κριτές του MasterChef

Πάνος: 7/10
Καλλιόπη: 7/10
Clare Smyth

Πάνος: 8/10
Καλλιόπη: 7/10

Οι δοκιμασίες του τελικού

Ο δρόμος για τον τελικό ήταν μακρύς. Στο εστιατόριο Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας είχαν ετοιμάσει για τους διαγωνιζόμενους, ένα από τα πιο δύσκολα μενού που είχαν αντιμετωπίσει στον διαγωνισμό. Μετά το Delta, οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Τοσκάνη. Εκεί, βρέθηκαν στον χώρο του Αββαείου του Pasignano, όπου λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ιταλία, η «Osteria di Pasignano» και γνώρισαν τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Matteo Lorenzini, ο οποίος τους βαθμολόγησε για ένα μενού τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι.

Το μαγειρικό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε στο χωριό Gaiole in Chianti όπου γνώρισαν τον μοναδικό Έλληνα σεφ, βραβευμένο με αστέρι Michelin στην Ιταλία, chef Στέλιο Σακαλή, που συνδυάζει άψογα την ιταλική και ελληνική κουζίνα. Καλλιόπη και Παναγιώτης επέστρεψαν, στη συνέχεια στην κουζίνα του MasterChef, προκειμένου να προετοιμάσουν ένα δικό τους μενού για τους τρεις κριτές του διαγωνισμού. Στην τελευταία δοκιμασία του MasterChef, τους δύο φιναλίστ περίμενε μια τεράστια έκπληξη. Η πόρτα της κουζίνας άνοιξε και μπήκε η κορυφαία Βρετανή σεφ, Clare Smyth.

Η τελευταία κρίσιμη δοκιμασία και ο ΜΕΓΑΛΟΣ νικητής

Έχοντας στο βιογραφικό της τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο», βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World’s Best 50 Restaurants» και τρία αστέρια Μichelin, η μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της, έφερε στους δυο φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο. Από το θρυλικό Core by Clare Smith του Λονδίνου, η πολυβραβραβευμένη σεφ ήρθε να εντυπωσιάσει και να εμπνεύσει όλες τις αισθήσεις και τα κατάφερε. Μετά από τη μαγειρική δοκιμασία, Καλλιόπη και Πάνος σέρβιραν το πιάτο τους στην σεφ, η οποία και τους βαθμολόγησε.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος συγκέντρωσε τελικά την υψηλότερη βαθμολογία και αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του MasterChef 6 με 58 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε τελικά η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η οποία συγκέντρωσε 53 βαθμούς. Νωρίτερα ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είχε αναφερθεί πως θα ξοδέψει τα 50.000 αν κατάφερνε να κερδίσει στον τελικό. «Θα πάω διακοπές. Αλλά 50. 000 ευρώ θα πάω να τα φάω όλα σε ένα πάρτι; Χαίρομαι που θα πάω σπίτι μου επιτέλους μετά από τόσο καιρό, θα μου λείψει πάρα πολύ, αλλά να πάω κι εγώ λίγο σπίτι μου. Είτε κερδίσω είτε όχι, κρατάω το πόσοι άλλοι έχουν γίνει MasterChef στην Ελλάδα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε αυτή τη θέση εδώ εγώ και η Πόπη» είπε χαρακτηριστικά στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Στη συνέχεια ο κριτής ρώτησε και την Καλλιόπη Μπεζάντε και εκείνη του απάντησε: «Το όνειρό μου είναι να κάνω το δικό μου μαγαζί. Η μαμά μου θέλει να πάμε ταξίδι στο Κάιρο, κερδίσουμε δεν κερδίσουμε, ταξίδι θα πάμε. Ελάτε κι εσείς τι να σας πω, θα κεράσω».  Το Star ανακοίνωσε και τον έβδομο κύκλο του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το trailer καλεί τους επίδοξους μάγειρες να δηλώσουν συμμετοχή στον νέο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Από την πρώτη στιγμή οι τρεις κριτές είχαν διακρίνει την ομοιότητά του με τον Άκη Πετρετζίκη. Ωστόσο, ο 28χρονος Παναγιώτης ήταν αποφασισμένος από την πρώτη στιγμή να φτάσει στον μαγειρικό του στόχο αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα. Όταν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον πλησίασε στο γνωστό σε όλους μας pantry και του επεσήμανε πως η ομοιότητα του με τον Άκη Πετρετζίκη είναι ξεκάθαρη, ο ίδιος είπε πως πολλοί του λένε ότι μοιάζει με τον Γιώργο Σαμπάνη.

Ήρεμος και προσηλωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, ο 28χρονος Παναγιώτης από τη Μάνη λατρεύει το cross fit, χαμογελά πάντα και παντού και πιστεύει πολύ στη θετική ενέργεια, ενώ δεν αφήνει τίποτα να του χαλάσει τη διάθεση! Έχει μια μητέρα και έναν αδερφό που του μοιάζει πολύ, ενώ κατά διάρκεια του παιχνιδιού ανέφερε πως έχει χάσει τον πατέρα του. Ένα από τα όνειρά του είναι να ανοίξει το δικό του εστιατόριο και, όπως όλα δείχνουν, με τα 50.000 ευρώ που κέρδισε στον τελικό του MasterChef, μπορεί να αρχίσει να το σκέφτεται. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη του διάκριση στο ριάλιτι μαγειρικής. Ο 28χρονος σεφ κατάφερε να κερδίσει μέσα στον διαγωνισμό μία κουζινομηχανή και 7.000 ευρώ, που ήταν το έπαθλο μιας δοκιμασίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr)

Η πρώτη ανάρτηση μετά τον μεγάλο τελικό

Λίγες ώρες μετά το φινάλε του τελικού, ο νέος Έλληνας MasterChef ενεργοποίησε ξανά το Instagram του και έστειλε το πρώτο του μήνυμα. «Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τα καλά σας λόγια. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου σε όλους σας πάντα ό,τι επιθυμείτε. Ωραία πράγματα έρχονται» έγραψε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις