Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορίες διαρρηκτών: Η ανταλλαγή πληροφοριών και το σχέδιο για να μη γίνει… μαζικό “ντου”
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες διαρρηκτών: Η ανταλλαγή πληροφοριών και το σχέδιο για να μη γίνει… μαζικό “ντου”

Συμμορίες διαρρηκτών: Πώς περιγράφει το σχέδιο η Αστυνομία με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης

Αρχηγοί δύο εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις σπιτιών, σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, χώριζαν σε…ζώνες δράσης τις επί μέρους περιοχές για να μην… αλληλοκαλύπτονται (!) και αντάλλασσαν και πληροφορίες για συγκεκριμένα σπίτια πρόσφορα για εισβολή!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πώς περιγράφει το σχέδιο η Αστυνομία με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης: «Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων είχαν πανομοιότυπο τρόπο δράσης (modus operandi) , ενώ αντάλλασσαν μεταξύ τους πληροφοριακό υλικό, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από πολύμηνη έρευνα, έφθασαν στην ταυτοποίηση δέκα μελών των δύο οργανώσεων διαρρηκτών και εξιχνίασαν 33 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών. Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, τα μέλη των δύο ομάδων, δρούσαν σε περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, στο Σχηματάρι και στο Δήλεσι Βοιωτίας, καθώς και σε Αγριλέζα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Καπανδρίτι, Ωρωπό και Άγιο Στέφανο Αττικής.

1η Εγκληματική Οργάνωση

Ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος, ενώ τρεις   είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Η δράση της οργάνωσης, χρονολογείται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα μέλη της, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην διάπραξη 25 κλοπών και μιας  απόπειρας κλοπής από οικίες, ως ακολούθως:

(13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Εύβοιας

Πέντε  κλοπές στη Δροσιά Χαλκίδας,

τέσσερις  κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας,

δύο κλοπές στη Μόρφα Αυλίδας Χαλκίδας,

μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής στο Βαθύ Αυλίδας Χαλκίδας και

μία κλοπή στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας.

(10) κλοπές σε περιοχές της Αττικής:

Τρεις κλοπές στον Ωρωπό,

δύο κλοπές στο Χαλκούτσι,

δύο κλοπές στο Καπανδρίτι,

μία κλοπή στην Αγριλέζα,

μία κλοπή στο Συκάμινο και

μία  κλοπή στον Άγιο Στέφανο.

Δύο κλοπές σε περιοχές της Βοιωτίας

Μία κλοπή στο Δήλεσι και μία κλοπή στο Σχηματάρι.

Η λεία που αποκόμισαν από την δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα – τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 74.000 ευρώ.

2η Εγκληματική Οργάνωση

Ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον  δύο,  ακόμη,  αγνώστων συνεργών τους.

Η δράση της  οργάνωσης χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα προαναφερόμενα μέλη της, ενέχονται στην διάπραξη  8 κλοπών και τριών  αποπειρών κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, ως ακολούθως:

Τρεις κλοπές στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας, δύο  κλοπές και  δύο απόπειρες κλοπών στον Άγιο Νικόλαο – Μπούρτζι Χαλκίδας, δύο κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας, μία κλοπή στη Δροσιά Χαλκίδας και μία απόπειρα κλοπής στη Γλύφα Χαλκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.400  ευρώ.

Και φθάνει η Αστυνομία, για πολλοστή φορά στο φαινόμενο της «ανακύκλωσης της εγκληματικότητας» με δράστες τα ίδια άτομα. «Γίνεται μνεία», επισημαίνει  «ότι πολλά από τα ανωτέρω ταυτοποιημένα μέλη των εγκληματικών ομάδων, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και όμορων Νομών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις