Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Genesis καταστροφές: Εικόνες χάους σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Genesis καταστροφές: Εικόνες χάους σε όλη την Ελλάδα

Κακοκαιρία Genesis καταστροφές: Η αστάθεια του καιρού -σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα διατηρηθεί και σήμερα Κυριακή

Ο καιρός μόνο Ιούνη δεν θυμίζει, καθώς και σήμερα θα κινείται στους ρυθμούς της κακοκαιρίας Genesis. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η αστάθεια του καιρού -σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα διατηρηθεί και τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία Genesis να προκαλεί βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Ειδικότερα, τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως τη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, όπως αναφέρει η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν το βράδυ και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Καταστροφές στην Ορεστιάδα

Χαρακτηριστικά, στο Νεοχώρι και την Λεπτή πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν. Σύμφωνα με το evros-news.gr, ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να “κοπούν” στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια. Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι, αφού δεν γνώριζαν αν θα βρεθούν κατά την διάρκεια της με νέες τεράστιες ποσότητες νερού που έμπαιναν παντού.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με πολλά σπίτια στα δυο αυτά χωριά αλλά και στον Κυπρίνο να έχουν πλημμυρίσει, νοικοκυριά και περιουσίες να έχουν πνιγεί στις λάσπες και η απόγνωση είναι φυσικό να τους κυριεύει. Υπενθυμίζεται ότι στο πέρασμα της, το Σάββατο (11.06.2022), η κακοκαιρία Genesis δημιούργησε προβλήματα και στην Αττική. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας και την Ηλιούπολη, ενώ χαλάζι έπεσε και στην Ραφήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις