Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας: «Πάμε πολύ καλά στον τουρισμό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Πάμε πολύ καλά στον τουρισμό»

Κικίλιας: Το κέρδος από το τουριστικό προϊόν κινεί όλη την οικονομία, δημιουργώντας τις συνθήκες για παραπάνω ανάπτυξη.

Κατά τον κ. Κικίλια, το ελληνικό τουριστικό brand βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, κεφαλαιοποιώντας την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, η οποία κατέστησε τη χώρα μας ως έναν από τους πλέον πιο ασφαλείς προορισμούς για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και τις οικογένειές τους. «Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο, με τον οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός πέτυχε την ενίσχυση του brand “Ελλάδα”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στο εξωτερικό και προμόταρε σε όλα τα επίπεδα τη χώρα μας και τις ομορφιές της, όπως και τον επαγγελματικό, εμπορικό και τουριστικό της κλάδο. Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε, επίσης, για τα πρώτα ελπιδοφόρα στοιχεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

«Η Ελλάδα είναι πρώτος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες. Είναι πρώτος προορισμός και για τους Ρουμάνους που επιλέγουν τον οδικό τουρισμό, ένας στους δύο Σέρβους που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, επιλέγουν επίσης τη χώρα μας. Η Apollo και η Der Touristik προσθέτουν συνεχώς νέους προορισμούς συνεχώς, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας -EasyJet, Jet 2, Ryanair και British Airways- παρουσιάζουν αύξηση των ταξιδιωτών από 20% έως 50% σε σχέση με το 2019, ενώ πολύ θετικά είναι τα μηνύματα από το Ισραήλ ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο».

Μετρήσιμα τα αποτελέσματα

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, τα αποτελέσματα είναι πλέον μετρήσιμα. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι όσοι μας επισκέφθηκαν, ξανά και ξανά, από το 2019 μέχρι σήμερα, κάθε χρονιά ξοδεύουν παραπάνω. Και αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης που καταφέραμε να χτίσουμε όλο αυτό το διάστημα. Δεν ξέρω κανέναν ταξιδιώτη που δεν θέλει να ξοδέψει. Με αυτή την ψυχολογία έρχονται όλοι», δήλωσε. «Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα είναι η κινητήριος δύναμη και ο μοχλός της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης, συνολικά, είναι η περαιτέρω στήριξη του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας, μέσα από την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με όρους όμως βιώσιμης ανάπτυξης. «Προφανώς, δεν θα “ξεριζώσουμε” τα πάντα.

Προφανώς, το παραδοσιακό ταβερνάκι με την ψάθινη καρέκλα στα τρία μέτρα από τη θάλασσα και το θέλουμε και θα το υποστηρίξουμε. Και θα νομοθετήσουμε, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να αλλοιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού μας προϊόντος», υπογράμμισε. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, το κέρδος από το τουριστικό προϊόν κινεί όλη την οικονομία, δημιουργώντας τις συνθήκες για παραπάνω ανάπτυξη. «Από το μέρισμα της επιτυχίας αυτής, μπορούμε να φτιάχνουμε καλύτερα σχολεία, καλύτερα νοσοκομεία, καλύτερες υποδομές. Και μέρισμα από τον τουρισμό δικαιούται κάθε περιοχή της χώρας, κάθε προορισμός, είτε περισσότερο είτε λιγότερο δημοφιλής. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε συντονίσει όλες μας τις ενέργειες. Και αυτό θα συνεχίζουμε να πράττουμε για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

 

Το νέο σποτ του ΕΟΤ

Μια πραγματική ιστορία είναι το storytelling της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ, που με επίκεντρο τις ομορφιές της χώρας, φιλοδοξεί να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι τυχαία ο αγαπημένος προορισμός εκατομμυρίων επισκεπτών. Είναι ο τόπος που τους επανασυνδέει με όλα όσα είναι σημαντικά για εκείνους. Είναι πολύ απλά, η απαραίτητη στάση για να επανεκτιμήσουν την αξία της ζωής. Η ανεπιτήδευτη γοητεία και η απλότητα της χώρας – τα στενά σοκάκια, οι φιλικοί άνθρωποί μας, τα άσπρα σπιτάκια, ο ζεστός ήλιος, η απέραντη ακτογραμμή της, η εξοχή, τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια και οι παραδοσιακές γεύσεις μας… όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως «επικίνδυνα» θέλγητρα για τους επισκέπτες, με αποτέλεσμα κάποιοι… να μη θελήσουν να φύγουν ποτέ.

Φέτος, όποιος σκέφτεται να επισκεφθεί την Ελλάδα, καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Γιατί αν βρεθεί έστω και μια φορά στη χώρα, είναι πολύ πιθανό να θέλει να μείνει για πάντα. Και δεν το λέμε εμείς οι Έλληνες, αλλά όλοι εκείνοι στους οποίους όντως συνέβη. Εμπνεόμενοι, λοιπόν, από τις αληθινές ιστορίες τους, αποφασίσαμε ως χώρα να «προειδοποιήσουμε» τους ταξιδιώτες για το τι μπορεί να τους συμβεί (!) Γιατί καμιά φορά, στην Ελλάδα, οι διακοπές γίνονται το νέο σου σπίτι.

Ένα από τα πέντε

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Ως ένα από τα πέντε ισχυρότερα τουριστικά brand στον κόσμο με τα πασίγνωστα τοπία, φέτος επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στα συναισθήματα που προκαλεί η επίσκεψη στη χώρα μας. Μια αληθινή ιστορία εμπνέει τη νέα καμπάνια προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μέσα από την εξιστόρηση της εμπειρίας ενός ταξιδιώτη ο οποίος αρχικά ήρθε στην χώρα μας για διακοπές, αλλά η γαλήνη, η απλότητα και οι ομορφιές που βίωσε, τον οδήγησαν να μείνει, να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στην Ελλάδα, και τελικά να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Η καλοκαιρινή μας καμπάνια, σε συνέχεια της επιτυχημένης χειμερινής αλλά και της προβολής για το citybreak αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο της στρατηγικής μας να έχουμε φέτος μια επιτυχημένη χρονιά. Για ακόμα μια φορά θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Ωνάση και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Παπαδημητρίου για την άοκνη βοήθεια και υποστήριξη στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όλο τον χρόνο».

 

Η νέα καμπάνια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε για την νέα καμπάνια: «Μετά το Greece does Have a Winter και το Greekend o EOT συνεχίζει την δυναμική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Έχοντας διανύσει μία πορεία αρκετών μηνών με καμπάνιες στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ όλο το χειμώνα και την άνοιξη, ήρθε η ώρα για την κλασική καλοκαιρινή καμπάνια. Μία αληθινή ιστορία γίνεται η βάση του περιεχομένου φέτος, το οποίο αγγίζει το συναίσθημα των ταξιδιωτών και βάζει σε πρώτο πλάνο την αυθεντικότητα του προορισμού Ελλάδα. Ταυτότητα και αυθεντικότητα τόσο ισχυρές που θα κάνουν τον επισκέπτη να σκεφτεί να μείνει για πάντα στη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ και της Ogilvy για την εξαιρετική δουλειά και φυσικά το Ίδρυμα Ωνάση για την στήριξή του σε άλλη μία καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό». Η καμπάνια που προβάλλεται ήδη σε αγορές – στόχους για τον ελληνικό τουρισμό υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Μεγάλη κινητικότητα το τριήμερο

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που οι Ελληνες κατάφεραν να απολαύσουν ένα τριήμερο χωρίς περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Οπως φαίνεται φέτος έχουν φροντίσει από νωρίς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για απόδραση. Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr ήδη από τα μέσα Μαΐου οι δημοφιλείς προορισμοί «γέμιζαν». Σχεδόν έναν μήνα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σύμφωνα με το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- Real Estates είχαν καταγραφεί υψηλές προκρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες ή και διαμερίσματα (όχι βίλες) κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στο σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της χώρας. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν πως 19 νησιά θα έχουν την τιμητική τους.

1) Ύδρα

2) Σπέτσες

3) Τήνος

4) Σύρος

5) Χίος

6) Πάτμος

7) Σκιάθος

8) Σκόπελος

9) Άνδρος

10) Κύθνος

11) Αίγινα

12) Μύκονος

13) Σαντορίνη

14) Πάρος

15) Νάξος

16) Κέα

17) Ζάκυνθος

18) Κεφαλονιά

19) Λευκάδα

 

Η αμοιβή του τριημέρου

Ποιοι δεν εργάζονται του Αγίου Πνεύματος.Αυτοί που θα έχουν αργία είναι όσοι εργάζονται:

α) στις καπνοβιομηχανίες,

β) στις κλινικές και στα ιατρικά εργαστήρια,

γ) στα ναυτικά πρακτορεία,

δ) στις επιχειρήσεις πετρελαίου και υγραερίων,

ε) στις εφημερίδες,

στ) στα λατομεία πέτρας και χώματος,

ζ) στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς,

η) στις επιχειρήσεις τεχνικών έργων (μόνο για τις ειδικότητες Εργοδηγών Σχεδιαστών και Χειριστών Μηχανημάτων)

θ) στους ηλεκτροτεχνίτες

ι) στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών,

ια) στους φωτοστοιχειοθέτες,

ιβ) στους φορτ/τές,

ιγ) στα τυπογραφεία

ιδ) στα βιβλιοπωλεία,

ιε) στους θυρωρούς,

ιστ) στους εργοδηγούς – σχεδιαστές κ.τ.λ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις