Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς βγαίνει η άμμος από το μαγιό: 6 βήματα για καθαρό μπικίνι
PLUS

Πώς βγαίνει η άμμος από το μαγιό: 6 βήματα για καθαρό μπικίνι

Πώς βγαίνει η άμμος από το μαγιό: Η άμμος που συσσωρεύεται στο εσωτερικό της φόδρας του μαγιό δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά και ανθυγιεινή

Καθώς το καλοκαιράκι έφτασε, όλες μας ονειρευόμαστε τις διακοπές μας και τα αμέτρητα μπάνια στη θάλασσα συντροφιά με το καφεδάκι μας. Ηλιοθεραπεία, ξεκούραση, παιχνίδια στην άμμο, βουτιές είναι εικόνες που τις σκεφτόμαστε και μας γεμίζουν ενέργεια μέχρι να έρθουν οι μέρες της άδειάς μας για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τη ζέστη της πόλης, και να βρεθούμε σε μια αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα.

Και κάπου εδώ το ονειροπόλημα κόβεται απότομα, αφού μαζί με τις σκέψεις για την αμμουδιά, έρχονται κι αυτές της άμμου μέσα στο μαγιό. Και τώρα ξεκινούν οι σκέψεις για το ότι πάλι θα λερωθεί το καινούργιο μαγιό και δεν θα βγαίνει η άμμος. Υπάρχει όμως τρόπος να ξεμπερδέψετε με αυτό το βάσανο και να αρχίσετε να απολαμβάνετε χωρίς ενδοιασμούς την ηλιοθεραπεία και τα παιχνίδια στην άμμο.

Πώς να πλύνετε το μαγιό που έχει άμμο

Η άμμος που συσσωρεύεται στο εσωτερικό της φόδρας του μαγιό δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά και ανθυγιεινή, γι’ αυτό θα πρέπει να απομακρύνεται. Δυστυχώς όμως η αφαίρεση της από το μαγιό είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ξεκινήστε με το πλύσιμο του μαγιό σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Βυθίστε το μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώστε το πάνω σε μια καθαρή και στεγνή πετσέτα που έχετε τοποθετήσει πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το να στεγνώσει στη σκιά. Έπειτα τινάξτε το δυνατά για να φύγει όλη η άμμος. Αν χρειαστεί βοηθήστε στην αφαίρεση της με μια στεγνή καθαρή πετσέτα. Τέλος, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι των μαλλιών σας και ρίξτε κρύο και δυνατό αέρα στο μαγιό για να φύγει η άμμος που έχει απομείνει.

Αν με τα παραπάνω βήματα δεν φύγει η άμμος, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στην επόμενη λύση. Ποια είναι αυτή; Αφού ολοκληρώσετε το πλύσιμο του μαγιό και το στεγνώσετε, κόψτε με ένα ψαλιδάκι λίγο την εσωτερική του φόδρα κοντά στην ραφή. Μετά χωρίστε τη φόδρα από το ύφασμα του μαγιό. Γυρίστε το μέσα έξω και ξεπλύντε το σημείο με άφθονο κρύο νερό. Ξαναγυρίστε το ύφασμα στην κανονική του μεριά και ράψτε το σημείο που ξηλώσατε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις