Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θέματα πανελληνίων 7/6 ΕΠΑΛ: Τι “έπεσε” σε ΑΟΘ, Δίκτυα υπολογιστών, Ανατομία-Φυσιολογία και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα πανελληνίων 7/6 ΕΠΑΛ: Τι “έπεσε” σε ΑΟΘ, Δίκτυα υπολογιστών, Ανατομία-Φυσιολογία και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Θέματα πανελληνίων 7/6 ΕΠΑΛ: Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ με τους υποψηφιούς να διαγωνίζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.  Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ. Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Τα θέματα των μαθημάτων

Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα, 7 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τα θέματα σε Ανατομία-Φυσιολογία: Θέματα Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ

Δείτε εδώ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ): Θέματα ΑΟΘ

Δείτε εδώ τα θέματα στις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας: Θέματα Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα Δίκτυα Υπολογιστών: Θέματα Δίκτυα Υπολογιστών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις