Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΠΘ επεισόδια: Πετροπόλεμος και χημικά – Τραυματίες αστυνομικοί και δημοσιογράφοι
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ επεισόδια: Πετροπόλεμος και χημικά – Τραυματίες αστυνομικοί και δημοσιογράφοι

ΑΠΘ επεισόδια: Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και το πέρας της φοιτητικής πορείας. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και τρεις δημοσιογράφοι από πέτρες που πετούσαν οι κουκουλοφόροι. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο κτίριο της Πρυτανείας, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε κάδους. Οι φοιτητές αντιδρούν στον νέο νόμο – πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια και στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Η φοιτητική πορεία κατέληξε στη σχολή Θετικών Επιστημών εκεί που βρισκόταν η αύρα της αστυνομίας και ήταν παραταγμένες οι δυνάμεις της αστυνομίας. Οι φοιτητές κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μερίδα των φοιτητών πέταξε πέτρες και μπογιά στα ΜΑΤ ενώ ακολούθησε “κυνηγητό ” μέσα στο campus και ρίψη χημικών έξω από το κτίριο της Βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Πολυτεχνική Σχολή, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πέταξαν πέτρες προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σπάσει τζάμι σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Για μια ακόμη φορά το ΑΠΘ θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, ενώ φοιτητές και καθηγητές βγήκαν από τις αίθουσες και φώναζαν να σταματήσουν τα επεισόδια και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις