Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δάκης – συνέντευξη στην ΕΡΤ: Όταν ο πρόετρεπε τον κόσμο να προλαμβάνει, για να μη χρειάζεται να θεραπεύει
ΕΛΛΑΔΑ

Δάκης – συνέντευξη στην ΕΡΤ: Όταν ο πρόετρεπε τον κόσμο να προλαμβάνει, για να μη χρειάζεται να θεραπεύει

Δάκης - συνέντευξη στην ΕΡΤ: Στη συγκλονιστική συνέντευξη, ο αγαπητός τραγουδιστής είχε απαντήσει και για το αν πιστεύει πως είχε τη θέση που του αναλογούσε στη μουσική σκηνή

O θάνατος του γνωστού τραγουδιστή Δάκη στα 79 του χρόνια από καρκίνο, έχει προκαλέσει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, τους φίλους και τους θαυμαστές του. Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί, ωστόσο ο ίδιος, προσπαθούσε να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς και συνέχιζε να χαμογελά. Ο αγαπητός καλλιτέχνης είχε δώσει μία συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2021 στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος», όπου είχε μοιραστεί στιγμές από την περιπέτειά του με τον καρκίνο, προτρέποντας τον κόσμο να προλαμβάνει για να μη χρειάζεται να θεραπεύει, ενώ είχε ξεχωρίσει και όσους στάθηκαν δίπλα του σε εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του. Αρχικά ο Δάκης είχε αναφέρει στη συνέντευξη, πως ποτέ δεν ονειρεύτηκε τον εαυτό του παντρεμένο με παιδιά, αν και είχε φτάσει πολύ κοντά στον γάμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, που εμφανίστηκε το 2019: «Πιστεύω ότι μερικές φορές υπάρχει μία δύναμη, την οποία δεν την περιμένεις γιατί δεν είμαι και πολύ γενναίος, μάλλον δειλός είμαι, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται» και στη συνέχεια μίλησε για το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι είναι άρρωστος: «Καταρχήν, δεν μου το είπανε. Με “έπεισαν” οι πόνοι που λέει ο κόσμος και πήγα στο νοσοκομείο και είδαν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Εγώ φταίω γιατί μου έλεγαν ότι έπρεπε να κάνω μια κωλονοσκόπηση κι εγώ φοβόμουνα. Και σας πληροφορώ και όσους μας ακούνε ότι είναι ανώδυνη. Δηλαδή αν το ήξερα, θα πήγαινα να κάνω κάθε μέρα από μία».

«Μετά που με χειρουργήσανε, βγήκαν έξω και είπανε είναι στο τέταρτο στάδιο και έχει έξι μήνες ζωής»

«Μετά που με χειρουργήσανε, βγήκαν έξω και είπανε είναι στο τέταρτο στάδιο και έχει έξι μήνες ζωής», εξηγώντας ότι το είχαν πει στους δικούς του και όχι στον ίδιο και πως ξαφνικά του έκαναν όλα τα χατίρια, ενώ δεν είχε παραλείψει να αναφέρει το πόσο πολύ του στάθηκαν οι δικοί του άνθρωποι. «Όταν πέρασαν οι έξι μήνες, οι επτά, οι οκτώ, άρχισαν να μου ψιθυρίζουν κάτι και φαίνεται τη γλίτωσα. Όμως συνεχίζεται, ακόμα το παλεύω, αλλά εντάξει», είχε αναφέρει ο αγαπητός καλλιτέχνης, με χαμόγελο.

Σε ερώτηση για το πού αντλούσε δύναμη, ο Δάκης είχε απαντήσει τότε: «Μα δεν ξέρω, είναι κάτι μαγικό, ο Θεός;», λέγοντας πως για κάποιο περίεργο λόγο δεν φοβήθηκε.

έλος, ο Δάκης για τη μουσική του πορεία και για το αν είχε τη θέση που του αναλογούσε στον χώρο, είχε δηλώσει: «Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα όχι, αλλά θα ήθελα να με είχαν πάρει πιο πολύ στα σοβαρά, ειλικρινά σας μιλώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις