Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 5χρονη Πειραιάς: Φυλάκιση με αναστολή στη μητέρα του κοριτσιού που έπεσε στη θάλασσα
ΕΛΛΑΔΑ

5χρονη Πειραιάς: Φυλάκιση με αναστολή στη μητέρα του κοριτσιού που έπεσε στη θάλασσα

5χρονη Πειραιάς: Η 37χρονη μητέρα βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά για 3 ώρες και θα εκτίσει ποινή ενός μήνα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στη μητέρα της 5χρονης, η οποία εντοπίστηκε χθες Τετάρτη (25/05) μέσα στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά. Η 37χρονη βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά για 3 ώρες και θα εκτίσει ποινή ενός μήνα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι συνελήφθη από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται την εντατική του νοσοκομείου Παίδων, δίνοντας μάχη για τη ζωή της. Όπως υποστηρίζει ο πατέρας αλλά και η μητέρα της μικρής που συνελήφθη και οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία Πειραιά, δεν είχαν στείλει την κόρη τους για επαιτεία αλλά όπως είπαν το κακό έγινε όταν ξέφυγε για λίγο από την προσοχή τους.

Η 5χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ” Αγ.Νεκτάριος” εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά. Σε χρόνο ρεκόρ παγώνουν οι κινήσεις στη θάλασσα και οι άντρες του λιμενικού σπεύδουν για να σώσουν το παιδί. Εκείνος που βουτάει και βγάζει την πεντάχρονη στη στεριά, είναι ο επικελευστής Γιάννης Σταθόπουλος.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του λιμενικού σώματος, όπου εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της. Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Αγιος Παντελεήμων”, συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”, όπου νοσηλεύεται.

“Είδα τα χεράκια του, πνιγόταν”

Συγκλονίζουν τα λόγια του καπετάνιου του πλοίου “Άγιος Νεκτάριος” που βρήκε την 5χρονη χωρίς τις αισθήσεις της στη θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού στο λιμάνι του Πειραιά. Η περιγραφή του κ. Απόστολου Λαζαρίδη για το πώς βρέθηκε το παιδί είναι σοκαριστική.

“Ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών, μόνο του στη θάλασσα και πνιγόταν. Η απόσταση από το πλοίο μου ήταν περίπου 60 μέτρα. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα. Ενημέρωσα τις Αρχές, οι οποίες ευτυχώς έφτασαν αμέσως και έβγαλαν έξω το κοριτσάκι”, είπε χαρακτηριστικά ο πλοίαρχος και πρόσθεσε: “Δεν ήξερε καθόλου να κολυμπάει το παιδί. Εγώ είδα τα χεράκια του μόνο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις