Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δυόμισι χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δυόμισι χρόνια μετά

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός ως εμπλεκόμενοι σε εισβολή στην Πυλαία στα τέλη του 2019.

Δυόμισι χρόνια μετά, η Αστυνομία φθάνει στην εξιχνίαση ληστείας με λεία-μαμούθ, που υπερβαίνει τις 850.000 ευρώ, σε μετρητά, χρυσές λίρες, μαργαριταρένια περιδέραια, ακριβά ρολόγια, σκουλαρίκια και άλλα. Τον Οκτώβριο του 2019, πέντε κουκουλοφόροι είχαν φθάσει και με κλεμμένο αυτοκίνητο στην κατοικία ηλικιωμένου επιχειρηματία στην περιοχή της Πυλαίας. Τρεις από αυτούς, που είχαν σχεδιάσει την ληστεία, εισέβαλαν στο σπίτι, χτύπησαν, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και έδεσαν τον ιδιοκτήτη, όπως και τις δύο έντρομες αλλοδαπές οικιακές βοηθούς. Στη συνέχεια οι δράστες, ενώ οι συνεργοί τους περίμεναν έξω από την κατοικία του επιχειρηματία, με εργαλεία, που είχαν, μαζί τους ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο και το μετέφεραν στο αυτοκίνητο.

Το όχημα αυτό βρήκε τότε μετά από έρευνα η Αστυνομία σε άλλη περιοχή ενώ ένα δεύτερο που χρησιμοποιήθηκε ως «συνοδευτικό» του πρώτου, οι δύο από τους δράστες που συνελήφθησαν αποκάλυψαν ότι το πούλησαν για ανταλλακτικά! Οι δύο ένας ΄Ελληνας κι ένας Ουκρανός, έχουν ταυτοποιηθεί από την έρευνα μαζί με έναν ακόμη δράστη, ενώ άγνωστοι παραμένουν ακόμη οι άλλοι δύο ληστές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών ηλικίας 50 και 22 ετών ως εμπλεκομένων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σωματική βία και απειλή όπλου

«Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019, ο 52χρονος ενεργώντας με συνεργούς και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη και δύο οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσές λίρες. Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, ενώ άμεση συνδρομή παρείχαν ο 50χρονος με τον 22χρονο, χρησιμοποιώντας έτερο όχημα ως συνοδευτικό του πρώτου».

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές της Νεάπολης και της Περαίας, εντοπίστηκαν ο 52χρονος και ο 22χρονος οι οποίοι και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας.

Μαργαριτάρια, σκουλαρίκια, ρολόγια

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στην οικία του πρώτου, χρυσαφικά – κοσμήματα (μαργαριταρένια περιδέραια, σκουλαρίκια, ρολόγια κ.α.) και πέντε κινητά τηλέφωνα των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται.
  • Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφαιρέθηκαν κατά την προαναφερόμενη περίπτωση ληστείας και αποδόθηκαν.
  • Στην οικία του δεύτερου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται.

Σημειώνεται ότι, ο 52χρονος άντρας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων, αλλά και των τριών εμπλεκομένων, που διαφεύγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις