Κασουλίδης – Χριστοδουλίδης: To viral…. copy paste

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης – Χριστοδουλίδης: To viral…. copy paste

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ποιος χρεώθηκε το λάθος - Νέο βίντεο με 46 ατάκες

19.05.2022 | 18:25

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου που παραιτήθηκε για να κατέβει στις προεδρικές εκλογές του 2023, ξεδίπλωσε στην ομιλία του το όραμά του για την υποψηφιότητά του. Κάτι θύμισε όμως σε όσους την άκουσαν. Έμοιαζε θεαματικά με μια παλαιότερη ομιλία του Γιαννάκη Κασουλίδη, όταν και αυτός ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές και ξεδίπλωνε το δικό του όραμα. Ίσως από λάθος η ομιλία του κ. Χριστοδουλίδη ήταν ίδια με αυτή του Κασουλίδη από το 2008. Ο άνθρωπος στον οποίο χρεώθηκε το λάθος ήταν ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Φλέσσας που ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Στο παρελθόν ήταν επικεφαλής και της καμπάνιας του Γιαννάκη Κασουλίδη.

«Δεν ξέρω αν ήταν δικές του αναφορές ή κάποιων άλλων. Μόλις το αντιλήφθηκα αυτό, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από τον τερματισμό της συνεργασίας. Θεωρώ εντελώς αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε». Ερωτηθείς αν έγραψε ο ίδιος την ομιλία, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά, οι επαφές με τον κόσμο, τα θέματα που προέκυπταν από τις επαφές με τον κόσμο, δεν ήταν ο επικοινωνιολόγος μαζί μου». Μετά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο, διάρκειας περίπου επτά λεπτών, στο οποίο οι δημιουργοί του δείχνουν όμοιες ατάκες, μεταξύ της ομιλίας Κασουλίδη και Χριστοδουλίδη.

Πυρά ΔΗΣΥ

Στο μεταξύ, ο ΔΗΣΥ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, τον οποίο τον κατηγόρησε εκ νέου για λογοκλοπή, τονίζοντας πως εγείρεται ζήτημα πολιτικό, ηθικό και δεοντολογικό.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Ευθύμιος Δίπλαρος, «ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως εδώ και ένα χρόνο οργώνει την Κύπρο και κάνει διάλογο προκειμένου να διαμορφώσει το όραμά του. Και όμως στην πρώτη του εμφάνιση, παρουσιάστηκε με κλεμμένο κείμενο και κλεμμένες ιδέες. Εκφράστηκε με εκτεταμένη λογοκλοπή από την εξαγγελία Κασουλίδη το 2008», είπε.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «πράξη που εγείρει ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό, ηθικό και δεοντολογικό και που πρέπει ο ίδιος να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Exit mobile version