Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στάση εργασίας εκπαιδευτικών Τετάρτη 18/5: Το μήνυμα της Κεραμέως
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών Τετάρτη 18/5: Το μήνυμα της Κεραμέως

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών Τετάρτη 18/5: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας στα σχολεία την Τετάρτη (18/5).

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας στα σχολεία την Τετάρτη (18/5) κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για την «ελληνική PISA», όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κυρία Κεραμεώς έκανε γνωστό ότι η απεργία των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της “ελληνικής Pisa”. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. #Προχωράμε Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη».

«Ελληνική PISA»: αγωγή Κεραμέως κατά της στάσης εργασίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Κεραμέως είχε καταθέσει αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων. Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της καλούσε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί σε μαζική συμμετοχή και συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 12:00, κτίριο 5 αίθουσα 1 και γι’ αυτό προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος). Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας», τονιζόταν στην ανακοίνωση.

Τι είναι η «ελληνική PISA» που άνοιξε… μέτωπο μεταξύ υπουργείου και δασκάλων/καθηγητών

Η «Ελληνική PISA» είναι ουσιαστικά εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Στόχος είναι η έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 σε εθνικό επίπεδο. Θα συμμετάσχουν 6.000 μαθητές από 600 σχολεία της χώρας, 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια. Παρά ταύτα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αντέδρασαν και κάλεσαν σε αποχή από τις σχετικές διαδικασίες.

Ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη 18 Μαΐου, την ώρα των εξετάσεων της «ελληνικής PISA». «Η υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που προσθέτει ότι «με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις