Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαϊντενόπουλος – Μπαϊντενάκης: Η γλαφυρή συζήτηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαϊντενόπουλος – Μπαϊντενάκης: Η γλαφυρή συζήτηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Μπαϊντενόπουλος - Μπαϊντενάκης: Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι Ελληνοαμερικανοί.

Οι εξαιρετικές σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με την ελληνική ομογένεια είναι γνωστές και το έχει τονίσει ο ίδιος αρκετές φορές. Εκείνο που δεν ήταν γνωστό ήταν το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι Ελληνοαμερικανοί στον Τζο Μπάιντεν και το αποκάλυψε ο ίδιος στην προσφώνηση του στη δεξίωση για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. “Μου αρέσει να αστειεύομαι λέγοντας ότι είμαι γνωστός ως Joe Μπαιντενόπουλος και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα στο Delaware. Κέρδισα μόλις με 3100 ψήφους διαφορά όταν έθεσα υποψηφιότητα για γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και νομίζω ότι συγκεντρώσαμε το 92% της ελληνικής ψήφου στο Delaware και το παρατσούκλι μου κόλλησε”.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία και απάντησε χαριτολογώντας στον Αμερικανό πρόεδρο. “Αναγνωρίζετε πολλούς Ελληνοαμερικανούς φίλους σε αυτήν την αποψινή συγκέντρωση. Αναφέρατε αρκετούς από αυτούς ονομαστικά. Σας λένε “Μπαϊντενόπουλο” για κάποιο λόγο. Αν και εγώ πρότεινα να σας λένε “Μπαϊντενάκη”. Θα είχε ομοιοκαταληξία” είπε ο πρωθυπουργός με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ήταν ένα ακόμη δείγμα του φιλικού κλίματος που δημιούργησαν με τις τοποθετήσεις τους το προεδρικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του να επισκεφθούν την χώρα μας αλλά και την Κρήτη. “Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων, Κύριε Πρόεδρε για τη διοργάνωση αυτής της μοναδικής εκδήλωσης. Πήρα στα σοβαρά τα λόγια σας, ότι σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα για να ανταποδώσετε την επίσκεψη” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις