Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παιχνίδι θανάτου Βόλος: Ανησυχητικές διαστάσεις για τη “ρώσικη ρουλέτα του δρόμου”
ΕΛΛΑΔΑ

Παιχνίδι θανάτου Βόλος: Ανησυχητικές διαστάσεις για τη “ρώσικη ρουλέτα του δρόμου”

Παιχνίδι θανάτου Βόλος: "Παιχνίδι θανάτου" για παιδιά και εφήβους

Κορώνα – γράμματα παίζουν τη ζωή τους παιδιά και έφηβοι, που τα τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο “παιχνίδι θανάτου” ρισκάροντας και τη δική τους ζωή, αλλά και τη ζωή οδηγών. Η μεταξύ τους πρόκληση είναι ποιος τολμά να πηδήξει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων και δικύκλων ή ποιος θα ξαπλώσει στο οδόστρωμα αγνοώντας τον κίνδυνο, μόνο και μόνο για να δουν τις αντιδράσεις των οδηγών. Η μόδα δείχνει να έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Ένας εκπαιδευτής οδηγών από τον Βόλο, δεν μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που πετάχτηκαν μπροστά του παιδιά και κατάφερε οριακά να αποφύγει το ατύχημα.

“Τα πόδια μου έτρεμαν και δεν είχα κουράγιο να βγάλω λέξη”

“Τα πόδια μου έτρεμαν και δεν είχα κουράγιο να βγάλω λέξη. Καμία φορά περνάω από το σημείο και δεν θυμάμαι ακριβώς το σημείο που έγινε, υπάρχει νεκρός χρόνος στο μυαλό μου”, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Βασίλης Καλλίας. “Όταν βιώνεις ένα τέτοιο περιστατικό, νομίζεις ότι είναι κάτι που πέρασε, αλλά είναι ένα ψυχικό τραύμα που είναι μέσα σου, κάπου καλά κρυμμένο”, ανέφερε ο κ. Καλλίας. Περιγράφοντας τα όσα έζησε, ο εκπαιδευτής οδηγών τόνισε ότι πριν από μια εβδομάδα, αργά το μεσημέρι, στην οδό Ανθ. Γαζή στο Βόλο, που ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, το δίκυκλο πλησίασε δύο παιδιά που ακροβατούσαν στην άκρη του πεζοδρομίου, λικνίζοντας το σώμα τους μπρος – πίσω.

“Επειδή το ζαβολιάρικο βλέμμα τους ήταν στραμμένο προς το αυτοκίνητο, αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, κοίταξα ποιος είναι πίσω μου και αν με ακολουθεί κάποιος, ευτυχώς, δεν με ακολουθούσε άλλο όχημα, τα παιδιά πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής και εκεί που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι χαλάρωσα, τα παιδιά πλησίασαν κι άλλο και πετάχτηκαν μπροστά μου”, επισήμανε ο κ. Καλλίας. Ο εκπαιδευτής οδηγών δήλωσε ότι μπήκε στη διαδικασία επιβράδυνσης του δικύκλου, που δεν είχε ιδιαίτερο μέσο ενεργητικής ασφάλειας (υποβοήθηση φρένων) και ευτυχώς, άφησε το φρένο την τελευταία στιγμή, κινήθηκε δεξιά, στο χώρο που βρισκόταν τα παιδιά πριν βγουν στο δρόμο και τους προσπέρασε. Ο κ. Καλλίας τόνισε ότι αν έμενε στο φρενάρισμα, θα είχε γίνει ατύχημα.

Ο τρίτος τραβούσε βίντεο

Οταν σταμάτησε, τα δύο παιδιά τράπηκαν σε φυγή, ενώ στον χώρο υπήρχε και τρίτο άτομο που προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει τη σκηνή και βλέποντας το βλέμμα του, άρχισε να βρίζει και να φωνάζει στα δύο παιδιά, ενώ όταν είδε ότι ο εκπαιδευτής οδηγών πήγε να κατέβει από το μηχανάκι για να του ζητήσει το λόγο, απομακρύνθηκε τρέχοντας…

Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά που κάνουν αυτά τα επικίνδυνα “παιχνίδια” είναι 14-16 χρονών, στα τελευταια μαθητικά τους χρόνια και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αγωγή εάν έμπαιναν προβλήματα οδικής ασφάλειας στην εξεταστική ύλη, για τις προαγωγικές ή Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις