Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόρισμα Μπουζιάνη – Τζωρτζίνα: Τρομακτική η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα Μπουζιάνη – Τζωρτζίνα: Τρομακτική η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης

Πόρισμα Μπουζιάνη - Τζωρτζίνα: Τίθεται το ζήτημα άμεσης εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών.

Από την ουσία της κεταμίνης προκλήθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, κατά την οποία έχει προφυλακιστεί η μητέρα της άτυχης 9χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αυτός προκλήθηκε από δηλητηρίαση με τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία της χορηγήθηκε ενδοφλέβια και σε τεράστιες ποσότητες.

Τίθεται έτσι το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο. Οι ιατροδικαστές ζητούν, δε, να γίνει το συντομότερο δυνατόν η εκταφή, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Στην τοξικολογική έκθεση διαπιστώθηκε η παρουσία της κεταμίνης και μεταβολίτη της στο αίμα της Τζωρτζίνας, σε συγκέντρωση που ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Σε συσχετισμό που έκαναν οι ιατροδικαστές με 114 θανάτους που ειχαν προέλθει απο κεταμίνη (μελετήθηκε η σχετική ιατροδικαστική βιβλιογραφία), διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της ουσίας δεν ξεπερνούσε τα 2,4mg/ml.

Οι ιατροδικαστές πήραν δείγματα από τον εγκέφαλο, τον θώρακα, το ήπαρ και τα νεφρά

Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τεράστια, και σχεδόν τρεις φορές πάνω από την ποσότητα που είναι ικανή να σκοτώσει! Η χορήγηση, δε, έγινε ενδοφλέβια, όπως συμπεραίνουν οι ιατροδικαστές, εξετάζοντας τον άμεσο χρόνο που επήλθε ο θάνατος, από τη χορήγησή της.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου, ενώ «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα». Σημειώνεται ότι οι ιατροδικαστές πήραν δείγματα από τον εγκέφαλο, τον θώρακα, το ήπαρ και τα νεφρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις