Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη: Συμβολική πτήση αεροσκαφών του ΝΑΤΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη: Συμβολική πτήση αεροσκαφών του ΝΑΤΟ

Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη: Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία.

Συμβολική πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων του NATO πάνω από την Ακρόπολη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης Tiger Meet. Η άσκηση Tiger Meet διεξάγεται από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Άραξου και φιλοξενείται για πρώτη φορά από την 335 Μοίρα στην Ελλάδα.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία. Οι αποστολές υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του NATO. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντιώνεται στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ κάνει ρίχνει τα βέλη του και στην Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε την Παρασκευή: «Παρακολουθούμε επί του παρόντος τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά δεν έχουμε θετική διάθεση. Έκαναν λάθη στο ΝΑΤΟ με την περίπτωση της Ελλάδας στο παρελθόν, οι προηγούμενες διοικήσεις του, γνωρίζετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Δεύτερον, δεν θέλουμε να διαπράξουμε ένα λάθος. Οι σκανδιναβικές χώρες είναι σαν ‘ξενώνες’ για τρομοκρατικές οργανώσεις».

Δείτε εικόνες από τη συμβολή πτήση των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ πάνω από την Ακρόπολη:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις