Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 6χρονος motocross Χανιά: Από το νηπιαγωγείο στην… πίστα
ΕΛΛΑΔΑ

6χρονος motocross Χανιά: Από το νηπιαγωγείο στην… πίστα

6χρονος motocross Χανιά: Ο 6χρονος μαθητής νηπιαγωγείου στα Χανιά κάνει motocross μετά το σχολείο.

Είναι μόλις έξι ετών και είναι μαθητής νηπιαγωγείου. Ο λόγος για τον μικρό Νικόλα Καράκη στα Χανιά, ο οποίος ξέρει να οδηγεί μοτοσικλέτα και κάνει motocross, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Ο μικρός αναβάτης, δεν έχει βγει ποτέ στον δρόμο με τη μοτοσικλέτα του, τη χρησιμοποιεί μόνο στην πίστα, κάνοντας το άθλημά του. Το “μικρόβιο” το πήρε από τον μπαμπά του, ο οποίος είναι αθλητής αγώνων motocross εδώ και 20 χρόνια και μάλιστα με πανελλήνιες διακρίσεις. Ο μικρός Νικόλας, μίλησε στο zarpanews.gr για αυτή του την εμπειρία, για τις ώρες που προπονείται αλλά και τι βρίσκει ενδιαφέρον σε αυτό το είδος αθλήματος ενώ ποτέ δεν ανεβαίνει στην μηχανή χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το συγκεκριμένο άθλημα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, ώστε να αποκτήσουν σωστή οδηγική συμπεριφορά, βγαίνοντας στους δρόμους μεγαλώνοντας. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που και οι γονείς του Νικόλα, πήραν την απόφαση να ξεκινήσει το άθλημα ενώ έβλεπαν ότι είχε κλίση από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ήδη από τα τέσσερά του, άρχισε να κάνει τα πρώτα μαθήματα. Του πήρε περίπου 1 -1,5 χρόνο να οδηγεί κανονικά τη μηχανή. Σύμφωνα και με τον προπονητή – μπαμπά του, χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι ένα παιδί να μπορέσει να μπει στην πίστα και να οδηγήσει.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα ακριβό άθλημα, ωστόσο το ενδιαφέρον στα Χανιά ολοένα και αυξάνεται. Στόχος των αθλητών motocross είναι να δημιουργηθεί και στα Χανιά ακαδημία, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο άθλημα οργανωμένα. Μέχρι στιγμής πάντως, στα Χανιά, με το motocross ασχολούνται 10 παιδιά και προπονούνται στην πίστα του Βατόλακκου, η οποία συντηρείται με έξοδα των αθλητών και όχι της πολιτείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις