Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ανεβάζει στροφές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και, από ό,τι φαίνεται, στην πορεία προς τις εκλογές δεν περισσεύει κανείς. Με γνώμονα την ενότητα του κόμματος, αλλά και την συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου εκλογικού ποσοστού, δύο πολύ σημαντικές για το κόμμα προσωπικότητες θα δώσουν το παρών στο επικείμενο συνέδριο. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη, που οι πληροφορίες θέλουν να έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Γεννέθλια είχε ο Παύλος Πολάκης και τα γιόρτασε σε παραδοσιακή ταβέρνα παρουσία αρκετών φίλων του. Ο πρώην υπουργός έκλεισε τα 57 του χρόνια και, όπως συνηθίζει, χόρεψε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας με ένα τσιγάρο στο στόμα. Μάλιστα λίγο αργότερα έκανε και σχετική ανάρτηση που συνόδευσε με τις απαραίτητες φωτογραφίες: «57 σήμερα! Με αγαπημένους φίλους και συντρόφους τις γυναίκες της ζωής μου, Δώρα, Σταυρούλα, Πέρσα! Σας ευχαριστώ όλους». Πολύχρονος να ευχηθουμε και εμείς.

Θα την καταργήσει

Δεν μπα να γκρεμίζονται οι βιβλιοθήκες στο ΑΠΘ, δεν μπα να υπάρχει ανομία ακόμη στα πανεπιστήμια, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν επανέλθει στην εξουσία, θα καταργήσει την αστυνομία στα ΑΕΙ. Τάδε έφη η κα Όλγα Γεροβασίλη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, όπου είπε επίσης ότι «αυτό το οποίο έχει ως στόχο η κυβέρνηση και το οποίο αυξάνει τις εντάσεις είναι η επιβολή ισχύος».

 

Τα μάρμαρα

Και ενώ βρίσκονταν στο καφενείο της Βουλής, αρκετοί βουλευτές είδαν να περνούν μπροστά τους οι συντηρητές της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων, οι οποίοι όπως προβλέπεται για λόγους ασφαλείας ήταν δεμένοι μεταξύ τους με ιμάντα. Οι βουλευτές, αλλά και ό ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής τούς πέρασαν στην αρχή για πυροσβεστες, ωστόσο λίγο αργότερα κατάλαβαν ποιοί ήταν. Τότε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας τούς ρώτησε γιατί είναι δεμένοι με ιμάντα για να πάρει την πανέξυπνη και αφοπλιστική απάντηση από τον επικεφαλής: «Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα».

27 χρόνια

Μετά από 27 χρόνια η χώρα έχει διψήφιο πληθωρισμό, αφού έφτασε το 10,2. Την τελαυταία φορά ήταν το 1994, όταν και πάλι ήταν σε διψήφιο νούμερο. Από την κυβέρνηση διατείνονται ότι με τις παραεμβάσεις που ανακοινώθηκαν ο πληθωρισμός το 2022 θα κυμανθεί πέριξ του 5% και εμείς ελπίζουμε να είναι έτσι, αλλιώς θα καταγράφουμε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Την μάζεψαν

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, μια γυναίκα στην τοπική αγορά της Πολίχνης τον πλησίασε και άρχισε να του επιτίθεται φραστικά λέγοντας «Προδότη, η Μακεδονία είναι Ελλάδα». Αμέσως η προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού απομάκρυνε την γυναίκα, η οποία λίγο αργότερα προσήχθη από την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις