Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος Νοβάρτις: Με υπόμνημα 643 σελίδων η απολογία του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος Νοβάρτις: Με υπόμνημα 643 σελίδων η απολογία του

Παπαγγελόπουλος Νοβάρτις: Ο Παπαγγελόπουλος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή κατηγορείται ότι παρενέβαινε στην έρευνα της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς

Με υπόμνημα 643 σελίδων απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπ. δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στην έρευνα της Novartis. Ο κ.Παπαγγελόπουλος παρέδωσε το υπόμνημα με τις θέσεις του και αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο χωρίς να του επιβληθούν όροι, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Φεύγοντας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο. Μη βιάζεστε. Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή κατηγορείται ότι παρενέβαινε στην έρευνα της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς που ερευνούσε την υπόθεση Novartis με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Επιπλέον κατηγορείται και ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα περάσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Γραπτή δήλωση Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Η κ. Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις