Ρομπότ για σκύλους: Μια έφηβη βρήκε λύση για τους ιδιοκτήτες που έχουν… ενοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπότ για σκύλους: Μια έφηβη βρήκε λύση για τους ιδιοκτήτες που έχουν… ενοχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ρομπότ για σκύλους: Το «Bowwow» είναι η λύση για όσους δεν αντέχουν να αφήνουν τα σκυλιά τους μόνα στο σπίτι

07.05.2022 | 21:01

Μια έφηβη στην Καλιφόρνια βρήκε λύση για τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν αντέχουν να αφήνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μόνα στο σπίτι. Η Cassidy Matwiyoff παρουσίασε την νέα της εφεύρεση «Bowwow»- ένα ρομπότ σχεδιασμένο να χαϊδεύει τον τετράποδο φίλο ενός ιδιοκτήτη όταν εκείνος απουσιάζει από το σπίτι.

«Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να βοηθήσουμε τα σκυλιά να αισθάνονται χαρούμενα όσο οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι; Κάπως έτσι σκέφτηκα το Bowwow», είπε στους Del Mar Times. «Ξεκινά ρίχνοντας πρώτα τη λιχουδιά, ο σκύλος πηγαίνει εκεί, παίρνει τη λιχουδιά οπότε καθυστερεί τόσο ώστε να τον χαϊδεύει», πρόσθεσε στο KGTV.

Όπως είπε σε μέσα ενημέρωσης, εμπνεύστηκε την ιδέα όταν παρακολούθησε ένα επεισόδιο του «Shark Tank» στο ABC με όνειρο να την παρουσιάσει κάποια μέρα στην εκπομπή. Πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια δημιουργώντας το πρωτότυπο του Bowwow με τη βοήθεια της μητέρας της.

Στη συνέχεια το παρουσίασε, μέσω του προγράμματος Capstone Design and Engineering, σε μια ομάδα μηχανικών και καθηγητών με την ελπίδα να κατασκευαστεί. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα σχόλια για το Bow Wow δεν ήταν τα ιδιαιτέρως θετικά. «Ένας από τους καθηγητές είπε, “Ο σκύλος μου θα το έκανε κομμάτια” αλλά δεν το πήρα τοις μετρητοίς, οπότε είπα, “θα το δούμε αυτό”», εξήγησε.

Η αρνητική κριτική την έκανε να πεισμώσει ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να περάσει τους επόμενους τέσσερις μήνες δοκιμάζοντας το Bowwow σε σκύλους κάθε ράτσας, μεγέθους και ηλικίας. Αφού πέρασε όλα τα τεστ, τώρα ελπίζει να κεντρίσει σύντομα το ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή και να βγάλει την εφεύρεσή της στην αγορά.

Ετικέτες
Exit mobile version