Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης: Σύλληψη Λιμενικού από τους «αδιάφθορους»
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης: Σύλληψη Λιμενικού από τους «αδιάφθορους»

Καλλιέργεια κάνναβης: Λιμενικός είχε εγκαταστήσει στην οικία του στο νησί όπου υπηρετούσε εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης.

Λιμενικός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία ότι είχε εγκαταστήσει στην οικία του εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης!  Και ότι, μάλιστα, ότι είχε στη διάθεσή και σημειώσεις(!), για την καλύτερη καλλιέργεια και περιποίηση των φυτών της κάνναβης στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή. Όπως ανακοινώθηκε «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη σε νησί της Βορείου Ελλάδος, λιμενικός υπάλληλος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από έρευνα στην οικία του, διαπιστώθηκε να διατηρεί, σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης».

Κατά την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο γλάστρες, εντός των οποίων καλλιεργούνταν 2 δενδρύλλια ύψους 70 και 55 εκατοστών αντίστοιχα, 5 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 31,5 γραμμαρίων, αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων, σύστημα φωτισμού-θέρμανσης με λάμπες τύπου « LED », συσκευή εξαερισμού με φίλτρο, ηλεκτρικός ανεμιστήρας, θερμόμετρο-υγρόμετρο, 9 συσκευασίες λιπάσματος σε υγρή μορφή, συνολικής χωρητικότητας 3250 ml, μετρητής οξύτητας, μεταλλικός τρίφτης και οδηγίες καλλιέργειας φυτών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Η προηγούμενη σύλληψη

Είναι η δεύτερη φορά, που η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων περνά χειροπέδες σε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2021 στη Στερεά Ελλάδα μαζί με άλλους πέντε ιδιώτες για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Ο αξιωματικός, υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα με κομβικό ρόλο, καθώς ήταν σύνδεσμος της υπηρεσίας του με τη FRONTEX στο νησί της Λέσβου. Συνελήφθη, τότε, από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας μαζί με πέντε ιδιώτες, για τα –κατα περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα τηλέφωνα έλεγαν φράσεις όπως «ψάρια», «τσοπάνης», «κορίτσια», και «χρυσή κασετίνα», υπονοώντας με αυτό τον κωδικό, την κοκαΐνη, κατά την Αστυνομία. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω στα διερευνώμενα αδικήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις