Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσιάρας για Πάτρα: Τι ζήτησα από την ιατροδικαστική υπηρεσία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας για Πάτρα: Τι ζήτησα από την ιατροδικαστική υπηρεσία

Τσιάρας για Πάτρα: Ο κ. Τσιάρας εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο κ. Καρακούκης ξεκίνησε από μόνος του τη διαδικασία ελέγχου

Για την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις πληροφορίες περί πειθαρχικής έρευνας για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκου Καρακούκη.

Σοκ: Η μητέρα και η αδερφή της πέταξαν αντικείμενα από τους τάφους της Μαλένας και της Ίριδας

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο κ. Καρακούκης ξεκίνησε από μόνος του τη διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν έγιναν όσα πρέπει να γίνουν και όπως πρέπει, από την ιατροδικαστική υπηρεσία. «Εγώ του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

Ο Κώστας Τσιάρας συμπλήρωσε: «Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, υπήρξε από τη δική μου πλευρά επιστολή προς τον κ. Καρακούκη για να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, για να ξέρουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις