Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λεγεώνα Ξένων Ουκρανίας: Πρώην αναλυτής του MSNBC πρόθυμος να πεθάνει
ΚΟΣΜΟΣ

Λεγεώνα Ξένων Ουκρανίας: Πρώην αναλυτής του MSNBC πρόθυμος να πεθάνει

Λεγεώνα Ξένων Ουκρανίας: "Όσο περισσότερο έβλεπα τον πόλεμο να συνεχίζεται, τόσο περισσότερο σκεφτόμουν τέρμα τα λόγια"

Ένας πρώην αναλυτής σε θέματα εθνικής ασφάλειας του αμερικανικού δικτύου MSNBC έχει καταταγεί εθελοντής στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας και δηλώνει πρόθυμος να πεθάνει για να υπερασπιστεί τη χώρα. “Πέρασα όλη μου τη ζωή πρόθυμος να πεθάνω για όλες τις δημοκρατικές αξίες που υποστηρίζουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σύνταγμά μας είναι το θεμέλιο πολλών άλλων χωρών που αγωνίζονται για Δημοκρατία. Έτσι, ναι, είμαι εδώ για να βάλω το σώμα μου ασπίδα στους αθώους”, λέει ο Malcolm Nance. Έχοντας κάνει καριέρα στις ένοπλες δυνάμεις, λέει ότι πιστεύει στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας η οποία απειλείται στην Ουκρανία “σε στρατηγική κλίμακα”.

“Η Ουκρανία εμπλέκεται τώρα με ένα έθνος που έχει ορκιστεί ότι θα την εξαφανίσει ως πολιτισμό, ως γλώσσα, ως λαό”, δήλωσε την Τετάρτη ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού. “Αυτό δεν είναι αστείο για τους ανθρώπους εδώ στη διεθνή λεγεώνα”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. “Όσο περισσότερο έβλεπα τον πόλεμο να συνεχίζεται, τόσο περισσότερο σκεφτόμουν τέρμα τα λόγια, ήρθε η ώρα να αναλάβω δράση”, είπε ο Nance.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης περιέγραψε τις συνεχιζόμενες μάχες ως “ουσιαστικά έναν πόλεμο εξόντωσης”.

Ο Nance τονίζει πως δεν πιστεύει ότι οι διεθνείς μαχητές της Λεγεώνας των Ξένων στοχοποιούνται ιδιαίτερα από τους Ρώσους. Όπως αναφέρει: “Ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ είναι εναντίον όλων. Οι Ρώσοι δεν κυκλοφορούν κυνηγώντας σήματα με την αμερικανική σημαία ή για να δουν ποιος είναι μαύρος, ασιάτης ή λατίνος”. “Η διεθνής λεγεώνα είναι μια πολυεθνική δύναμη, υπάρχουν άνδρες και γυναίκες, υπάρχουν χιλιάδες εδώ για να προστατεύσουν τη χώρα”, πρόσθεσε. “Έτσι αποφάσισα να έρθω για να τους βοηθήσω με τις δεξιότητες που έχω ο ίδιος”.

Η διεθνής λεγεώνα είναι μια ομάδα που αποτελείται από χιλιάδες ξένους υπηκόους που έχουν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν με την Ουκρανία και να υπερασπιστούν το έδαφός της καθώς η Ρωσία εισβάλλει.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, ενθαρρύνοντάς τους αντ’ αυτού να βοηθήσουν στη στήριξη ΜΚΟ που εργάζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις