Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαϊμού χειρουργοί: Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Μαϊμού χειρουργοί: Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες

Μαϊμού χειρουργοί: Εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας, στοίχισαν σε επτά ηλικιωμένους ανύπαρκτες «χειρουργικές επεμβάσεις».

Εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας, στοίχισαν σε επτά ηλικιωμένους, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, αντίστοιχες, ανύπαρκτες «χειρουργικές επεμβάσεις», στις οποίες, δήθεν υπεβλήθησαν, στενά συγγενικά τους πρόσωπα! Πίσω από την απάτη των «μαϊμού»-χειρουργών, κρύβεται ένας Βούλγαρος ο οποίος αναζητείται, ενώ συνελήφθη στην πόλη του Βόλου μία γυναίκα, επίσης από τη Βουλγαρία.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Στην τελευταία, όπως και σε πολλές άλλες γυναίκες, που ρισκάρουν για λίγα ευρώ, οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων αυτών, αναθέτουν το ρόλο του «εισπράκτορα», όταν οι ίδιοι, εμφανιζόμενοι, εκ του ασφαλούς, τηλεφωνικά σαν γιατροί-χειρουργοί, πείθουν τα θύματα και στέλνουν «συνεργάτες» τους για την πληρωμή των χειρουργείων! Αυτή τη φορά, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα, επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, έξι γυναικών και ενός άνδρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της αλλοδαπής γυναίκας και άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της.

Κα μετρητά και κοσμήματα

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως διακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 12-04-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ο άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, τα έπειθε να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπή που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», είτε περνώντας από τις οικίες των θυμάτων είτε σε εξωτερικό χώρο.

Συνολικά, από τους παθόντες απέσπασαν, στις έξι περιπτώσεις το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ και σε μία περίπτωση κοσμήματα». Σε  έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της αλλοδαπής γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις