Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος Ίριδας Δασκαλάκη: «Έτσι πέθανε η μικρή», Νέες δηλώσεις Λέων
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Ίριδας Δασκαλάκη: «Έτσι πέθανε η μικρή», Νέες δηλώσεις Λέων

Θάνατος Ίριδας Δασκαλάκη: Ο Γρηγόρης Λέων εμφανίζεται πεπεισμένος πως το μόλις 6 μηνών βρέφος δολοφονήθηκε στο σπίτι του.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κάνει δηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκλονιστική υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας βρίσκει την Ρούλα Πισπιρίγκου στη φυλακή για 13η μέρα, να αξιολογεί όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως, αναφορικά με τα τρία νεκρά παιδιά της από την Πάτρα. Μετά τις αποκαλύψεις για την κεταμίνη και τις ύποπτες αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο διαδίκτυο, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Με τις συνθήκες πίσω από το αναπάντεχο τέλος του βρέφους το 2021, να είναι όπως φαίνεται κλειδί συνολικά για όλο το θρίλερ. Οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν ίσως δέσουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

Ο Γρηγόρης Λέων εμφανίζεται πεπεισμένος πως το μόλις 6 μηνών βρέφος δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στην Πάτρα. Κάνει λόγο εδώ και αρκετό διάστημα για ασφυξία και πλέον όπως λέει όλοι συμφωνούν σε αυτό. Τονίζει με νόημα πως αν αυτό αποτυπωθεί στις εκθέσεις που θα συνταχθούν, τα βλέμματα θα στραφούν στα άτομα που έχουν ήδη πει πως βρίσκονταν στο σπίτι. Πρόκειται για την Ρούλα Πισπιρίγκου και την αδερφή της. Ο Μάνος Δασκαλάκης έλειπε όπως έχουν πει και οι δύο και επέστρεψε λίγο πριν φτάσει το ΕΚΑΒ. Στο σπίτι της οικογένειας βρισκόταν και η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, με τις εικόνες που είδε να την σοκάρουν.

«Δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα»

Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες θανατηφόρες ουσίες, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Γρηγόρης Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Η Ρούλα ρωτούσε αν μπορεί να διαπιστωθεί ασφυκτικός θάνατος»

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε. Η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ιριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Πελοπόννησος, Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, τόνισε στο Mega, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Ίριδας ρωτούσε αν μπορεί να διαπιστωθεί ένας ασφυκτικός θάνατος. «Υπάρχει η πληροφορία ότι μετά το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε την ιατροδικαστή αν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος του βρέφους προέρχεται από ασφυξία. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών», είπε η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.

«Για τις αναζητήσεις της 33χρονης, πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ένα κοινό λογαριασμό, ένα email, που ήταν συνδεδεμένο στο κινητό της Ρούλας, και το τάμπλετ», πρόσθεσε η ίδια. «Στις ουσίες που αναζητήθηκαν, ναι μεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες, από την άλλη φαίνεται ότι δεν έψαξε την κεταμίνη πριν το θάνατο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης φαρμακευτικών ουσιών, της εμφανίστηκε και η κεταμίνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πληκτρολόγησε για να μάθει τι είναι η κεταμίνη, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της», είπε ακόμη η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις