Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΦΕΚ – μέτρα για Πάσχα 2022: Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος, πού απαιτούνται μάσκα και τεστ
ΕΛΛΑΔΑ

ΦΕΚ – μέτρα για Πάσχα 2022: Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος, πού απαιτούνται μάσκα και τεστ

ΦΕΚ - μέτρα για Πάσχα 2022: Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκες και πού - Πότε είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια του φετινού Πάσχα. Η χαλάρωση των περιορισμών τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την 1η Μαΐου, στις έξι το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση την επόμενη εβδομάδα που θα προσδιορίζει τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πρωτομαγιά και μετά.

Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Φέτος το Πάσχα η είσοδος σε εκκλησίες και χώρους λατρείας θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσηση ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). Ωστόσο, οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν και αρνητικό self test, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Πώς θα λειτουργήσουν διασκέδαση και εστίαση

Όσοι επισκεφθούν θα κέντρα διασκέδασης θα πρέπει να έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ή να έχουν κάνει τις δύο δόσεις αλλά να έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες ή να έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζόμενους αλλά και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής τους. Στην περίπτωση που υπάρχει ορχήστρα, οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Τα ίδια πιστοποιητικά θα χρειαστούν και για τους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Όμως στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι, δηλαδή και όσοι είναι ανεμβολίαστοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά που έχουν λήξει, αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν και σε αυτή την περίπτωση να επιδείξουν αρνητικό self test.

Στα εστιατόρια, το προσωπικό θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά μάσκα και οι κατάλογοι να απολυμαίνονται.

ΦΕΚ ΠΑΣΧΑ 2022

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις