Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιδότηση λογαριασμών – Σκρέκας: Οσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσουμε τη στήριξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιδότηση λογαριασμών – Σκρέκας: Οσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσουμε τη στήριξη

Επιδότηση λογαριασμών - Σκρέκας: Ανατιμήσεις αλλά και ενεργειακή κρίση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επανέλαβε σήμερα πως για όσο χρονικό διάστημα κρατήσει η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδοτεί τους λογαριασμούς. Ο κ.Σκρέκας μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στην τιμή του ρεύματος, και για το σχέδιο της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε απευθείας επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Τον μήνα Απρίλιο, η επιδότηση είναι στο 65% έκπτωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τους υπόλοιπους καταναλωτές που έχουν καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, η έκπτωση είναι από 55 έως 60%. Παρόλο που έχουμε περάσει σε μεγάλες επιδοτήσεις, θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Ανατιμήσεις αλλά και ενεργειακή κρίση

Για το επίδομα του Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως, «καταρχάς όσο αφορά στο θέμα της βενζίνης και στο επίδομα καυσίμων, είναι μία δουλειά που γίνεται μαζί με το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, και τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες».

Μηχανισμός στήριξης από πλευράς ΕΕ

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει μία πρόταση 6 σημείων στην ευρωπαϊκή επιτροπή των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε μέσα από κάποιες παρεμβάσεις να μειώσουμε την τιμή του φυσικού αερίου, στην οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται αυτή η άυξηση και του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον, έχουμε καταθέσει μία πρόταση στην ΕΕ, που εκεί περιγράφουμε ένα μηχανισμό αποσύνδεσης της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ουσιαστικά στον ορισμό μίας συγκεκριμένης τιμής χαμηλής στην χονδρεμπορική αγορά, με αποτέλεσμα την οριζόντια μείωση», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις