Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νίκαιας Ρέντη: Κοινωνικό Mentoring
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Νίκαιας Ρέντη: Κοινωνικό Mentoring

Δήμος Νίκαιας Ρέντη: Πιλοτική χρήση ψηφιακής εφαρμογής, προσανατολισμού και εξοικείωσης με την κοινότητα, προσφύγων και μεταναστών.

Με το καινοτόμο εργαλείο του κοινωνικού mentoring, o Δήμος Νίκαιας Ρέντη στηρίζει την ενσωμάτωση και τον κοινωνικό προσανατολισμό προσφύγων και μεταναστών, υλοποιώντας το πρόγραμμα ORIENT8. Το πρόγραμμα ORIENT8, είναι ένα διακρατικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου και συμμετέχουν οι Δήμοι, Mechelen του Βελγίου, Sala της Σουηδίας και από την Ελλάδα, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Το πρόγραμμα αφορά στην πιλοτική χρήση ψηφιακής εφαρμογής, προσανατολισμού και εξοικείωσης με την κοινότητα, προσφύγων και μεταναστών. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος από το Καθολικό πανεπιστήμιο της Leuven του Βελγίου. Στόχος είναι να υποστηριχθούν νεοεισελθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, στη χρήση της εφαρμογής μέσω της σύνδεση τους με εθελοντές/τριες μέντορες, οι οποίοι αφού λάβουν την σχετική εκπαίδευση και αφού εμπεδωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, στήριξης, ισοτιμίας και συμπόρευσης, θα μεταβιβάσουν, στους ωφελούμενους του προγράμματος, τη γνώση για τη χρήση της εφαρμογής, με τρόπο αποτελεσματικό και αποδοτικό.

Η εκπαίδευση των πρώτων μεντόρων ξεκίνησε υπό τον συντονισμό της κ. Ειρήνης Κουνενάκη, κοινωνιολόγου/ειδικής συνεργάτιδας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και της κ. Βάσως Μουταφίδου, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και με τη συμμετοχή ομάδας εθελοντών στο Δημαρχείο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη με θεματική ύλη, το ρόλο του μέντορα σε βιωματικές ασκήσεις ενίσχυσης της ομάδας. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνάντηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις