Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σφαγή στη Μπούσα – Ουκρανία: Το μήνυμα της Ολένα Ζελένσκα
ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στη Μπούσα – Ουκρανία: Το μήνυμα της Ολένα Ζελένσκα

Σφαγή στη Μπούσα - Ουκρανία: Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε δηλώσεις της στην δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, αναφέρθηκε στην σφαγή της Μπούσα.

Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε δηλώσεις της στην δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, αναφέρθηκε στην σφαγή της Μπούσα από τους Ρώσους εισβολείς. «Οι εικόνες της σφαγής της Μπούσα με αφήνουν άναυδη. Ήταν μια ωραία περιοχή, στην οποία ζούσαν νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Η Ρωσία μιλά -κυνικά-για στημένη παράσταση: πόσο θα θέλαμε να ήταν αλήθεια», τόνισε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα.

«Τα δικαιώματα των παιδιών της Ουκρανίας παραβιάζονται από έναν εισβολέα ο οποίος βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Έχασαν ήδη την ζωή τους 250 παιδιά, και πάνω από τα μισά ανήλικα της χώρας μου, έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες», πρόσθεσε. Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία, όπως και το Βατικανό, για την ουσιαστική του βοήθεια. «Καλώ όσους μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να οργανώσουμε και θερινούς τόπους διαμονής για παιδιά και περιμένουμε χρήσιμες προτάσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις