Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί από φωτιά στο Παπανικολάου: Κατέληξε και ο 52χρονος, αναζητούνται τα αιτια
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί από φωτιά στο Παπανικολάου: Κατέληξε και ο 52χρονος, αναζητούνται τα αιτια

Νεκροί από φωτιά στο Παπανικολάου:Δείτε όσα είπε διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής

Kατέληξε τα ξημερώματα ασθενείς που νοσηλεύονταν τραυματισμένος μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην πτέρυγα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Την είδηση του θανάτου του δεύτερου ασθενούς από την μεγάλη πυρκαγιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου γνωστοποίησε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Σταύρος Τρύφων, μιλώντας στην εκπομπή στον ΣΚΑΪ. Συνεπώς, οι νεκροί από τη φωτιά στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι δυο, καθώς χθες ένας ακόμη ασθενής, 79 ετών, είχε καταλήξει. Ο δεύτερος άνδρας, 52 ετών, που κατέληξε μπήκε άμεσα στο χειρουργείο για επέμβαση λόγω των εγκαυμάτων που είχε υποστεί, αλλά η κατάσταση του ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε ο Σταύρος Τρύφων. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παπανικολάου, ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό, αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Δείτε όσα είπε διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής:

Ο τρίτος ασθενής του ίδιου θαλάμου, ένας 72χρονος, που είχε τραυματιστεί, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής διεξάγουν έρευνές για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Τραγωδία με ευθύνες, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Για τραγωδία «με ευθύνες που ελπίζουμε να αποδοθούν» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για τη φωτιά -που είχε ως συνέπεια να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του και να τραυματιστούν πέντε ακόμη- ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος λέει ότι δύο από τους εγκαυματίες χαροπαλεύουν και πως «απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες για τους άλλους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στη κλινική από τους καπνούς που εισέπνευσαν. Ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται οξυγονοθεραπεία ανέπνεαν για 45 λεπτά τον πυκνό καπνό από τη φωτιά που προκλήθηκε», αναφέρει. Ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι «υπάρχουν ευθύνες» καθώς «δεν εφαρμόστηκε σχέδιο  έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και για την οποία  γίνονται  σχετικές ασκήσεις. Το νοσοκομείο “Παπανικολάου” δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης  και πυρασφάλειας ως οφείλει».

«Δεν επενέβη η καθορισμένη ομάδα πυρασφάλειας», λέει η ΠΟΕΔΗΝ για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «δεν επενέβη η καθορισμένη ομάδα πυρασφάλειας. Επί μία ώρα προσπαθούσε το προσωπικό με κίνδυνο της ζωής του να απεγκλωβίσει τους ασθενείς από τα δωμάτια στο διάδρομο της κλινικής. Η πόρτα της κλινικής κλειδωμένη και οι ασθενείς μέσα. Οι εργαζόμενοι απ’ έξω να μην ξέρουν τι να κάνουν. Πού ήταν η διοίκηση; Ήρθε η πυροσβεστική και άνοιξε τη πόρτα της κλινικής  μετά από 45 λεπτά. Λογικά το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εαν διαθέτει πως δόθηκε με τέτοιες ελλείψεις. Πολλά νοσοκομεία είναι σε αυτή τη κατάσταση χωρίς εξοπλισμό και μέσα αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Όλα είναι ζήτημα χρημάτων. Να δούμε ποιος θα παραιτηθεί», επισημαίνει καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις