Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σφαγή στην Μπούσα – Ουκρανία: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τη θηριωδία
ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στην Μπούσα – Ουκρανία: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τη θηριωδία

Σφαγή στην Μπούσα - Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Κιέβου ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κόψουν όλους τους εμπορικούς δεσμούς με τη Μόσχα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κόψουν όλους τους εμπορικούς δεσμούς με τη Μόσχα, λέγοντας ότι όλες οι πληρωμές προς τη Ρωσία είναι «ματωμένα χρήματα» και τροφοδοτούν τον στρατό της. «Κάθε ευρώ, κάθε σεντ που λαμβάνετε από τη Ρωσία ή που στέλνετε στη Ρωσία είναι ματωμένο, είναι ματωμένα χρήματα και το αίμα αυτών των χρημάτων είναι ουκρανικό, το αίμα του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω βιντεοσύνδεσης σε διάσκεψη δημάρχων στη Γενεύη.

Στην ίδια ομιλία, περιέγραψε τη «γενοκτονία των Ουκρανών» ύστερα από επίσκεψη σε πόλεις- δορυφόρους του Κιέβου, όπως η Μπούσα, αυτή την εβδομάδα. Περιέγραψε πως είδε νεκρούς αμάχους, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη γυναίκα, καθώς και ένα αυτοκίνητο με μια λευκή σημαία, επάνω στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη ‘παιδιά’ και το οποίο είχε δεχθεί πυρά και είχε αίμα στο εσωτερικό του.

Νέες κυρώσεις μετά τις θηριωδίες στην Μπούσα

Η ΕΕ θα υιοθετήσει κατά πάσα πιθανότητα έναν νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας αύριο Τετάρτη έπειτα από τις καταγγελίες για δολοφονίες αμάχων στην βόρεια Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Κλεμάν Μπον, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας. «Οι νέες κυρώσεις θα υιοθετηθούν πιθανόν αύριο», είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό RFI και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει επίσης να ενεργήσει άμεσα σχετικά με τις εισαγωγές φυσικού αερίου και άνθρακα από τη Ρωσία.

Η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες για δολοφονίες αμάχων από τις δυνάμεις της σε ουκρανικές περιοχές, περιλαμβανομένης της Μπούσα. Ο Ρώσος απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε ότι η Ρωσία θα παρουσιάσει σήμερα «εμπειρικές αποδείξεις» στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι οι δυνάμεις της δεν έχουν σκοτώσει αμάχους στην Ουκρανία και ότι δεν εμπλέκονταν στα γεγονότα της Μπούσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις