Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Αυτή η βαρβαρότητα είναι επικίνδυνη για όλους μας
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Αυτή η βαρβαρότητα είναι επικίνδυνη για όλους μας

Ρωσία - Ουκρανία πόλεμος: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Μόσχα δεν εγκαταλείπει την επίθεσή της στην Ουκρανία

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Μόσχα δεν εγκαταλείπει την επίθεσή της στην Ουκρανία, αλλά θα επικεντρωθεί στην πλήρη κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια βαρβαρότητα σε κλίμακα και εύρος του πολέμου που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Είναι φρικτό και φυσικά προκαλεί βάσανα στον ουκρανικό λαό. Αλλά είναι επικίνδυνο για όλους μας. Και βλέπουμε τη φύση του πολέμου του Προέδρου Πούτιν, την έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου, τους διεθνείς κανόνες, καθώς και την έλλειψη σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Μόσχα δεν εγκαταλείπει την επίθεσή της στην Ουκρανία, αλλά θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί εκ νέου στην πλήρη κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες.

«Βλέπουμε τώρα μια σημαντική μετακίνηση (ρωσικών) στρατευμάτων μακριά από το Κίεβο για να ανασυνταχθούν, να επανοπλιστούν και να ανεφοδιαστούν και να μετατοπίσουν την προσοχή τους προς τα ανατολικά. Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε μια περαιτέρω ώθηση της Ρωσίας στην ανατολική και νότια Ουκρανία για να προσπαθήσει να καταλάβει ολόκληρο το Ντονμπάς και να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την κατεχόμενη Κριμαία».

Στόλντεμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα συζητήσει την παράδοση περισσότερων όπλων στην Ουκρανία

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την παράδοση περισσότερων όπλων στην Ουκρανία κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών αύριο και μεθαύριοΑυτό δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Μιλάμε για προηγμένα οπλικά συστήματα. Μιλάμε, για παράδειγμα, για πυραύλους Javelin και άλλα αντιαρματικά όπλα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι θα γίνουν επίσης συζητήσεις για πυρομαχικά, ιατρικές προμήθειες και ‘υπερσύγχρονα’ οπλικά συστήματα.

Ο Στόλτενμπεργκ επικρίνει την Κίνα επειδή δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός του ΝΑΤΟ επέκρινε την Κίνα ότι «δεν είναι πρόθυμη να καταδικάσει την επιθετικότητα της Ρωσίας», κατηγορώντας την ότι «ενώθηκε με τη Μόσχα αμφισβητώντας το δικαίωμα των εθνών να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο». Πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, οι συμμαχικές δυνάμεις της Κίνας και της Ρωσίας είχαν διακηρύξει ότι η φιλία τους δεν έχει «όριο», αλλά έκτοτε το Πεκίνο απομακρύνεται αθόρυβα από την οικονομία της Ρωσίας που έχει πληγεί από κυρώσεις. Και ενώ αρνείται να καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κίνα έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας ως αναποτελεσματικό τρόπο επίλυσης της κρίσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις