Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπούτσα σφαγή: Το σαρδάμ του Ρώσου πρέσβη στον ΟΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπούτσα σφαγή: Το σαρδάμ του Ρώσου πρέσβη στον ΟΗΕ

Ένα απίστευτο σαρδάμ έκανε ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας πως τα πτώματα των αμάχων στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα.

“Τα πτώματα στη Μπούτσα δεν υπήρχαν πριν τα ρωσικά στρατεύματα αφιχθούν… εεεε πριν φύγουν!” είπε ο μόνιμος πρέσβης της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βασίλι Νεμπένζια. Ο Νεμπένζια αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος του κι έσπευσε να το διορθώσει, προσπαθώντας με την ομιλία του να πείσει ότι η θηριωδία στην Μπούτσα δεν ήταν παρά μια σκηνοθετημένη πρόκληση από τους Ουκρανούς για να κερδίσουν τις εντυπώσεις της διεθνούς κοινής γνώμης στον πόλεμο.  “Ήταν ξεκάθαρο πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια με σκοπό την δυσφήμιση και τη στέρηση κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των Ρώσων στρατιωτικών καθώς και την άσκηση πολιτικής πίεσης στη Ρωσία”, δήλωσε ο κ. Νεμπένζια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

https://twitter.com/AlexTaylorNews/status/1511205766576971781?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1511205766576971781%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr%2Fdiethni%2Farticle%2Fapisteuto-sardam-tou-rosou-presbi-ston-oie-ta-ptomata-sti-mpoutsa-den-upirxan-prin-erthoun-oi-rosoi-binteo%2F

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη επέμεινε ότι ο ρωσικός στρατός δεν διέπραξε “απάνθρωπες φρικαλεότητες εναντίον άμαχου πληθυσμού”. “Δεν είναι αυτή η περίπτωση, δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ”, δήλωσε και πρόσθεσε πως η Μόσχα διαθέτει “στοιχεία που το αποδεικνύουν”, τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας “το συντομότερο δυνατόν”.

Η θηριωδία στη Μπούτσα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τεκμηριωμένες απαντήσεις για τη σφαγή στη Μπούτσα δίνουν στη Μόσχα- που μιλά για “σκηνοθετημένους νεκρούς”, οι New York Times και το BBC. Το βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης, αναλύει σημείο προς σημείο τι συνέβη και τι αντίκρισαν όσοι εισήλθαν στη Μπούτσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη στα περίχωρα του Κιέβου. Συγκεκριμένα, σε δορυφορικές εικόνες της Μπούτσα που τραβήχτηκαν στις 19 Μαρτίου – σχεδόν δύο εβδομάδες πριν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή – πτώματα φαίνονται στην άκρη του δρόμου. Οι εικόνες, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους New York Times και επαληθεύτηκαν από το BBC, δείχνουν πτώματα στις ίδιες θέσεις κστον ίδιο δρόμο με το βίντεο που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ανέβηκε μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις